Evenimentul Zilei > International > Decizie BOMBĂ a liderilor PPE în legătură cu Viktor Orban! ZILE NUMĂRATE pentru premierului ungar în partidul conservatorilor europeni
Decizie BOMBĂ a liderilor PPE în legătură cu Viktor Orban! ZILE NUMĂRATE pentru premierului ungar în partidul conservatorilor europeni

Decizie BOMBĂ a liderilor PPE în legătură cu Viktor Orban! ZILE NUMĂRATE pentru premierului ungar în partidul conservatorilor europeni

Premierul ungar Viktor Orban nu a fost exclus din PPE, liderii partidului acordându-i politicianului șansa să rămână în continuare în partidul conservatorilor europeani, în ciuda faptului că a fost acuzat de derive autoritare.

Antonio López-Istúriz, secretarul general al Partidului Popular European (PPE) a venit cu un mesaj clar, precizând că Viktor Orban va fi autorizat să rămână în PPE, scrie agenția de presă Rador.

Premierul ungar a fost criticat pentru atacurile sale asupra independenței sistemului judiciar, a libertății ONG-urilor sau a universităților.

Parlamentul European a votat pentru deschiderea unei proceduri de sancționare împotriva Ungariei, pe 12 septembrie, cu o majoritate a voturilor eurodeputaților din PPE. Cu toate acestea, menținerea acestei sancțiuni ar putea duce la divizarea partidului.

Totodată, mai mulți eurodeputați, printre care și președintele Comisiei Europene au cerut excluderea din partid a ministrului ungar, în vederea următoarelor alegeri europene din mai 2019, însă ulterior au renunțat la această propunere.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: