Sindicatele şi partidele politice de opoziţie au mobilizat circa 10.000 de persoane. Mulţi mainfestanţi erau îmbrăcaţi în alb, pentru a demonstra că marşul lor e unul paşnic.

''Crăciun fericit, domnule prim-ministru'', este sloganul protestului şi care se referă la cuvintele folosite de Orban în timpul dezbaterii parlamentare, în confruntatea cu opoziţia care-l întreba asupra a ceea ce contestatarii numesc ''legea sclaviei'', care măreşte de la 250 la 400 numărul maxim de ore suplimentare pe an, dând practic cale liberă la angajatori să oblige angajaţii să muncească 6 zile pe săptămână, ceea ce nu ar fi rău pentru economia Ungariei, titrează presa maghiară.

 Noua lege permite angajatorilor să solicite până la 400 de ore de muncă suplimentară pe an, de asta a şi fost numită "legea sclaviei".  Viktor Orban sa confruntat, de asemenea, cu critici în legătură cu o lege recent adoptată, care permite guvernului să înființeze noi instanțe administrative. Instanțele vor supraveghea chestiuni delicate, cum ar fi legea electorală, protestele și chestiunile legate de corupție.