Evenimentul Zilei > International > Orban vrea să mărească de la 250 până la 400 ORELE SUPLIMENTARE
Orban vrea să mărească  de la 250 până la 400 ORELE SUPLIMENTARE

Orban vrea să mărească de la 250 până la 400 ORELE SUPLIMENTARE

Mii de unguri au ieşit în stradă pentru a patra zi la rând împotriva politicilor premierului conservator şi naţionalist, Viktor Orban, în mod special împotriva reformei Codului muncii, care măreşte de la 250 la 400 numărul orelor suplimentare legale.

Sindicatele şi partidele politice de opoziţie au mobilizat circa 10.000 de persoane. Mulţi mainfestanţi erau îmbrăcaţi în alb, pentru a demonstra că marşul lor e unul paşnic.

''Crăciun fericit, domnule prim-ministru'', este sloganul protestului şi care se referă la cuvintele folosite de Orban în timpul dezbaterii parlamentare, în confruntatea cu opoziţia care-l întreba asupra a ceea ce contestatarii numesc ''legea sclaviei'', care măreşte de la 250 la 400 numărul maxim de ore suplimentare pe an, dând practic cale liberă la angajatori să oblige angajaţii să muncească 6 zile pe săptămână, ceea ce nu ar fi rău pentru economia Ungariei, titrează presa maghiară.

 Noua lege permite angajatorilor să solicite până la 400 de ore de muncă suplimentară pe an, de asta a şi fost numită "legea sclaviei".  Viktor Orban sa confruntat, de asemenea, cu critici în legătură cu o lege recent adoptată, care permite guvernului să înființeze noi instanțe administrative. Instanțele vor supraveghea chestiuni delicate, cum ar fi legea electorală, protestele și chestiunile legate de corupție.