„Acesta (n.red.- noul prefect)  trebuie să să aplice programul de guvernare, să servrească interesul public şi să asigure o administraţie prietenoasă cu cetăţeanul; de asemenea, să coordoneze serviciile publice deconcentrate, astfel încât să furnizeze servicii de maximă calitate către cetăţenii judeţului Ilfov. Am mai pus un accent pe necesitatea susţinerii proiectelor de dezvoltarea infrastructurii, în special autostrada de centură a Bucureştiului, care este un proiect vital şi pentru Bucureşti şi pentru Ilfov şi pentru România. Şi, de asemenea, cunoscând care este problema în judeţul Ilfov a procesului de restituire, să pună în practică hotărârire judecătoreşti, să încerce să finalizeze cât mai repede procesul de restituire a proprietăţilor particulare, revendicate de foştii proprietari”, a declarat Orban.

„Cine seamănă vânt, culege furtună. Dacă azvârli sute de milioane în nişte socităţi care nu fac nimic, societăţi ale Primăriei, care nu face altceva decât să angajezi clientela publică, să plăteşti salarii mai mari decât se plătesc în sectorul privat, nu este de mirare că, dacă stai şi analizezi rezultatele mandatului, sunt aproape egale cu zero, proiecte de investiţii importante. Că dacă tot este să vorbim de corelarea proiectelor de investiţie, Prelungirea Ghencea este un proiect care tinde…

Trei ani şi ceva a bătut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrările care se fac la centură, la nodul de intersecţie între Prelungire Ghencea şi centură, astfel încât să se poată asigura o afluenţă în transportul pe relaţia cu Domneştiul. Podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independenţei, în prelungirea Nicolae Grigorescu, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalentă, dacă vreţi vă dau o listă de zeci de proiecte care au bătut pasul pe loc şi care au fos ţinute mai degrabă în conservare.

Iar situaţia din domeniul furnizării energiei termice este, de asemenea, o situaţie extrem de critică şi în ceea ne priveşte pe noi, încercăm să facem tot ce depinde de noi, astfel încât să putem asigura furnizarea energiei termice către bucureşteni”,  a spus Orban cu privire la situația cu care confruntă Gabriela Firea.

Întrebat de un  reporter dacă este de acord cu interzicerea cumului salariului cu pensia Ludovic Orban a răspuns afirmativ „nu e normal ca persoane care s-au pensionat să…, și beneficiază de pensie, să beneficieze și de un venit – în sectorul public, atenți, să se înțeleagă. Vreau să fiu foarte clar. Deci aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, şi aici este vorba de foarte mulți care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani, în poliție sau în alte structuri, și care după ce s-au pensionat şi au dobândit niște pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează și venituri în sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poate să cumuleze”.