Evenimentul Zilei > Politica > Orban îl lasă fără loc de muncă pe fiul vitreg al lui Meleșcanu
Orban îl lasă fără loc de muncă pe fiul vitreg al lui Meleșcanu

Orban îl lasă fără loc de muncă pe fiul vitreg al lui Meleșcanu

După ce Curtea Constituțională a decis că numirea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională, o altă veste proastă vine pentru fostul ministru de externe.

Guvernul Orban are pe ordinea de zi a ședinței de azi un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei prin care fiul său vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu, a fost numit consul al României la Strasbourg. Această numire a fost făcută chiar de către tatăl său, pe când era ministru de Externe.

Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea ședință de executiv.

Articolul 3 din HG 454/2018 prevede că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”.

 Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018. Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, pentru a analiza modul în care s-a făcut numirea în funcția de consul la Strasbourg.