Evenimentul ZileiActualitateOrban, foc și pară după dezastrul PSD. Euro 2020, în pericol?

Orban, foc și pară după dezastrul PSD. Euro 2020, în pericol?

Orban, foc și pară după dezastrul PSD. Euro 2020, în pericol?
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că România nu și-a îndeplinit angajamentele luate cu patru ani în urmă pentru a putea găzdui cele patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal.

„După cum bine știți, în 2014, readuc aminte, în 2014 noi ne-am angajat să îndeplinim un set de condiții pentru a putea organiza Campionatul European, cele patru meciuri. Practic se poate spune că timp de patru ani de zile nu s-a făcut aproape nimic, deși toată lumea știa că noi avem niște angajamente luate, pe care trebuie să le îndeplinim”, a declarat Orban, luni, la vizita de la Stadionul Steaua din Capitală.

„În afara stadioanelor mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa, calea ferată, care în momentul de față se confruntă cu un posibil blocaj datorat unei acțiuni în instanță care a fost făcută de două persoane fizice, sperăm să deblocăm.

Chiar în cursul acestei dimineți am vorbit cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge că are front de lucru, cu excepția acelei suprafețe care este disputată, și asupra căreia instanța va trebui să se pronunțe. Oricum nu pot să-mi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a mai punctat Orban.

Premierul Orban efectuează, luni, vizite la Stadionul Steaua, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf și Stadionul Giulești Valentin Stănescu pentru a vedea care este stadiul lucrărilor  demarate la obiective de investiții în contextul găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020.


Accesează: