Evenimentul Zilei > Politica > Orban DEZVĂLUIE cu ce i-a MOMIT PSD-ALDE pe liberali ca să voteze moțiunea de cenzură
Orban DEZVĂLUIE cu ce i-a MOMIT PSD-ALDE pe liberali ca să voteze moțiunea de cenzură

Orban DEZVĂLUIE cu ce i-a MOMIT PSD-ALDE pe liberali ca să voteze moțiunea de cenzură

Noul președinte al PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit că lideri de la PSD și ALDE au încercat să convingă parlamentari liberali să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Aleșii Puterii le-au promis acestora inclusiv portofolii în viitorul Executiv.

Președintele PNL a spus, marți seară, la postul B1TV, că lideri marcanţi ai coaliţiei de guvernământ, inclusiv Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi încercat să convingă parlamentari liberali să voteze moţiunea de cenzură.

"S-au dat telefoane, s-au făcut oferte, s-au făcut presiuni. Inclusiv liderul ALDE a ajuns să dea telefoane şi să facă oferte (…) Li s-au oferit unor colegi de-ai noştri posturi de miniştri, de preşedinţi de filială", a declarat Orban.

Orban a infirmat și speculațiilor potrivit cărora vor fi liberali care vor susține moțiunea.

"Sunt spuse ale unor lideri PSD şi ALDE. Am vorbit personal cu toţi parlamentarii PNL, iar atitudinea lor a fost clară", a adăugat el.

Preşedintele PNL a anunţat, marţi, că parlamentarii liberali vor fi prezenţi în sala de plen, dar nu vor participa la votul privind moţiunea.

"Bătăliile se câştigă pe câmpul de luptă, nu părăsindu-l. Oamenii ne-au votat ca să le apărăm interesele. Suntem prezenţi pentru a împiedica fraudarea voturilor şi pentru a ne exprima poziţia critică faţă de aceste două capete ale hidrei, Dragnea şi Grindeanu. Nerealizarea cvorumului este în interesul lui Dragnea, pentru că nu duce la căderea moţiunii, ci la amânarea dezbaterii şi a votului. În acest fel, Dragnea poate câştiga timp pentru a mai cumpăra voturi de susţinere", a scris Orban pe Facebook.

El a răspuns astfel criticilor din mediul online potrivit cărora PNL ar contribui la asigurarea cvorumului de şedinţă necesar votării moţiunii.

"Vă intreb şi eu: ce s-ar fi întamplat dacă noi am fi ieşit din sălile de şedinţă în timpul dezbaterii legilor care au făcut parte din trocul trădării dintre Dragnea şi UDMR? Prin urmare, vom fi toţi prezenţi în sală şi niciun parlamentar PNL nu va vota", a explicat noul lider al PNL.