Evenimentul Zilei > Politica > Orban dezvăluie ce se pregăteşte pentru TVR şi radioul public
Orban dezvăluie ce se pregăteşte pentru TVR şi radioul public

Orban dezvăluie ce se pregăteşte pentru TVR şi radioul public

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că un grup de lucru format la nivelul coaliţiei de guvernare lucrează la modificarea legislaţiei cu privire la funcţionarea televiziunii şi radioului public, una dintre propuneri fiind ca funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie să fie separate.

Orban dezvăluie ce se pregăteşte pentru TVR şi radioul public.

„Este un grup de lucru care a fost constituit, care lucrează şi care are termen până luni să formuleze propuneri privitoare la legislaţia în domeniul funcţionării televiziunii şi radioului. A fost un proiect de lege care a fost adoptat, care a fost contestat de noi la Curtea Constituţională, au fost anumite elemente de neconstituţionalitate, a trecut din nou spre Parlament, a fost trimis spre promulgare, preşedintele României a formulat o cerere de reexaminare. Ăsta e stadiul în care ne găsim”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că una dintre modificările legislative ar putea fi separarea postului de director general de cel de preşedinte al Consiliului de Administraţie la cele două instituţii.

„Este posibil (separarea celor două funcţii – n.r.). De altfel, în propunerea legislativă care a trecut de Parlament şi care se află acum în dezbatere ca urmare a cererii de reexaminare este prevăzut acest lucru. Problema este care este distribuţia de competenţe între preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general, care este procedura de desemnare a preşedintelui Consiliului de Administraţie şi a directorului general”, a afirmat Orban.

Orban a spus că nu se pronunţă încă în legătură cu desemnarea în cele două funcţii, dacă Parlamentul ar trebui să facă acest lucru.

„Eu am un punct de vedere. Pe de altă parte, am dat această temă de lucru pe mâna reprezentanţilor noştri care cunosc problematica şi în general au capacitatea de a formula propuneri pe care ulterior urmează să le analizăm şi să decidem în cadrul coaliţiei, săptămâna viitoare”, a conchis Orban.

Sursa-Agerpres