Întrebat când liberalii vor renunța la orice formă de colaborare cu partidul de la putere, Ludovic Orban a afirmat că PSD este un grup politic nesănătos pentru deomocrația românească. 

„Resping categoric o astfel de afirmație. Partidul Național Liberal este adversarul cel mai hotărât, cel mai radical și cel mai puternic, adversarul care are capacitatea de învinge acest partid nesănătos pentru democrația românească care ține România pe loc de 30 de ani” a transmis Ludovic Orban, la Buzău. 

Liderul PNL a mai punctat că partidul său este în conflict cu PSD și nu va fi posibilă niciun fel de colaborare pe viitor între cele două partide. 

„Orice fel de colaborare cu PSD-ul este interzisă prin decizia forurilor statutare ale Partidului Național Liberal, iar de când sunt eu președinte al Partidului Național Liberal, aproape bătălia cu PSD, mai puțin din cauza noastră cât din cauza PSD-iștilor, s-a transformat într-un război care de multe ori depășește să spun cadrul democratic, pentru că PSD nu știe să fie un competitor democratic, PSD știe să își adune voturi prin amenințare, prin intimidare, prin șantaj, prin transformarea instituțiilor publice în filiale de partid, prin corupție, prin închiderea oricărei voci care îndrăznește să-i critice, prin cumpărarea mass-mediei, prin toate mijloacele care sunt nedemocratice, iar acest lucru ne-a transformat pe noi într-un adversar care trebuie să utilizăm toate pârghiile democratice  pe care le avem la dispoziție pentru a putea să punem punct acestei guvernări nenorocite pentru România” a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.