Evenimentul Zilei > Politica > Orban bagă Guvernul în ședință! Ce se întâmplă cu Legea bugetului
Orban bagă Guvernul în ședință! Ce se întâmplă cu Legea bugetului

Orban bagă Guvernul în ședință! Ce se întâmplă cu Legea bugetului

Guvernul se reuneşte luni în şedinţă, la Palatul Victoria.

UPDATE: „Deci, suntem în formulă completă, cu garnitură de miniștri, așa vreau să fie ședințele de guvern. Doamna viceprim-ministru, doream să ne informați privitor la derularea procedurii de angajare a răspunderii pe Legea bugetului de stat, pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și pe Legea de corectare a Ordonanței 114”, a declarat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

„Domnule prim-ministru, Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor de stat și Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare, asupra cărora Guvernului și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, au fost depuse astăzi la Secretariatul General pentru exercitarea dreptului de sesizare la Curtea Constituțională. Două zile este termenul de sesizare la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut și calendarul ar putea fi, pentru intrarea în vigoare după promulgare, dacă nu se sesizează Curtea Constituțională, dacă nu face nimeni sesizare la Curtea Constituțională, calendarul ar fi următorul: termen de sesizare: 30-31, dacă nu sunt atacate, pot să plece la promulgare în 6 ianuarie. Așadar, bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie”, a punctat Raluca Turcan.


Potrivit programului anunţat de Biroul de presă al Executivului, şedinţa de Guvern începe la ora 11,00.

Vineri, Ludovic Orban a anunţat că în 30 decembrie va avea loc o nouă şedinţă a Guvernului, el solicitând miniştrilor ca până atunci să fie pregătite toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor pentru a putea fi adoptate.

„Pe 30 (decembrie – n.r.) toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele şi să le adoptăm. (…) Acesta este principalul obiectiv al şedinţei din data de 30, pentru că trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor în funcţie de viziunea voastră ca miniştri şi în funcţie, evident, de elementele care există în ordonanţa de urgenţă de organizare şi funcţionare a Guvernului”, a spus Orban, în şedinţa de Guvern care a avut loc vinerea trecută.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: