Evenimentul ZileiActualitateOperațiunea „DarkMarket”. „Creierul” Internetului Întunecat a fost prins

Operațiunea „DarkMarket”. „Creierul” Internetului Întunecat a fost prins

Operațiunea „DarkMarket”. „Creierul” Internetului Întunecat a fost prins
Lovitură teribilă pentru criminalitatea informatică internațională. “Creierul” celui mai mare „site” global de pe Darknet a fost arestat la frontiera germano-daneză, susțin autoritățile germane.

Operațiunea “Darkmarket” este o nouă lovitură majoră dată comerțului cu droguri, acte false, bancnote contrafăcute și chiar viruși informatici, Nu numai că a fost arestat “Creierul” site-ului “Darkmarket”. Au fost confiscate și cele „peste 20 de servere din Moldova și Ucraina” , Pe aceste servere se făceau tranzacțiile ilegale.

.Operațiunea “Darkmarket”

Site-ul “Darkmarket” este de ani buni lider mondial în vânzările de droguri, acte de identitate false, bani contrafăcuți și chiar viruși informatici.


Visul lui Mao s-a împlinit! China a făcut Marele Salt și amenință SUA


Site-ul,  găzduit de faimoasa rețea Darknet (Internetul Întunecat), era condus cu mână de fier de un australian în vârstă de 34 de ani, “creierul” întregii operațiuni. Arestarea sa preventivă, anunțată  marți de procuratura din Koblenz (Germania) și confiscarea serverelor sunt indicii serioase că vor urma valuri de procese în întreaga lume. Atât furnizorii, cât și clienții urmează să fie aduși în fața instanței.

Operațiunea “Darkmarket”, razie în tenebrele Internetului

Investigația a durat „luni” de zile, iar la Serviciul Central de Investigații Penale din Oldenburg a colaborat cu autorități din mai multe țări pentru a pune mâna pe Australian și pe complicii săi. La anchetă au luat parte polițiști din Statele Unite, Marea Britanie, Danemarca, Moldova și Ucraina.

DarkMarket a fost „probabil cea mai mare piață din lume, Autoritățile estimează  500.000 de utilizatori și peste 2.400 de vânzători”. „În total, cel puțin 320.000 de tranzacții au fost făcute.. Plățile se făceau în criptomonede Bitcoins și Monero. Suma totală a tranzacțiilor ar putea ajunge, potrivit procuraturii din Koblenz, la 140 de milioane de euro.


Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!


Această platformă a fost „utilizată în principal pentru vânzarea de droguri de tot felul”, susțin surse apropiate anchetei. „Banii contrafăcuți, datele furate sau falsificate ale cardurilor de credit, cărțile SIM anonime” sau chiar virușii informatici erau  la vânzare. Datele introduse trebuie să permită acum, avertizează procuratura, să deschidă noi căi de investigații către revânzători, moderatori și clienți.

Buncărul clandestin al DarkNet

Dezmembrarea acestei piețe clandestine este legată de raidul care a avut loc în septembrie 2019 în Germania împotriva celor care ofereau servicii darknet ilegale numite „Cyberbunker”. Acest centru de date illegal, instalat într-un fost buncăr NATO din zona rurală a Renaniei, găzduia mai multe platforme de vânzare a drogurilor, dar și servere utilizate pentru traficul de pornografie infantilă sau viruși pentru atacuri cibernetice. În Germania se desfășoară un proces împotriva celor implicați îm rețeaua „Cyberbunker”. Patru olandezi, trei germani și un bulgar sunt printre cei aduți în fața justiției germane.

Epidemia Covid-19 a dus la o reorganizare a traficului de droguri. Mai precis, la accelerare utilizării tranzacțiilor pe darknet. Cel puțin asta susține ultimul raport al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie. Într-o altă operațiune internațională împotriva darknet-ului din septembrie, denumită „Disruptor”, 179 de persoane au fost arestate în șase țări pentru trafic de droguri.  500 de kilograme de stupefiante și 6,5 milioane de dolari în numerar și criptomonede au fost confiscate, notează ziarul francez Le Figaro.

„Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS


Accesează: