Evenimentul Zilei > Economie > Operaţiunea Cristal: Amenzi de aproape 25 milioane de lei în doar două luni
Operaţiunea Cristal: Amenzi de aproape 25 milioane de lei în doar două luni

Operaţiunea Cristal: Amenzi de aproape 25 milioane de lei în doar două luni

ANAF a acordat, în cadrul Operaţiunii Cristal, care vrea să diminueze fenomenul evaziunii fiscale din centrele comerciale, amenzi de aproape 25 milioane lei din data de 19 octombrie.

Totodată, valoarea bunurilor confiscate (marfă şi cash) s-a apropiat de 15 milioane de lei, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Numărul contribuabililor verificaţi a fost de aproape 4.000, iar valoarea măsurilor asiguratorii s-a apropiat de 4 milioane de lei.

Operaţiunea CRISTAL: ANAF ia cu asalt engros-urile din România!

Circa 60 de engros-uri din cele mai mari oraşe ale României au fost luate la puricat de inspectorii fiscali. Direcția Antifraudă Fiscală a demarat o amplă operațiune de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România (Operațiunea "Cristal"). În fiecare zi, până pe 25.12.2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țara vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.