Potrivit autorităților franceze, românul a fost arestat în data de 27 mai, de poliția judiciară franceză sub suspiciunea că a comis un omor, transmite CNews.fr. Bărbatul, care luptase în Legiunea Străină, era dat în urmărire de poliția română, fiind suspectat că a împușcat mortal o persoană, în data de 9 martie, la Bacău. El era cunoscut și pentru alte fapte cu violență.

După comiterea faptei, acesta fugise din țară, și a reușit să se ascundă în departamentul francez Seine-et-Marne, la țară. Pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie ale municipalităților din Creil şi Lille. Cu o săptămână înainte să fie prins, scrie sursa citată, autoritățile române i-au informat pe omologii francezi că e posibil ca individul periculos să se ascundă în această țară.

În scurt timp, individul a fost localizat într-o casă rurală din zona Creil. La o zi după emiterea mandatului de reținere european, polițiștii francezi l-au înconjurat și l-au reținut. În urma percheziţiei, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm. Conform sursei citate, pentru crima comisă în România s-a folosit exact acest tip de armă. Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel din Amiens pentru confirmarea mandatului și încarcerat, în aşteptarea extrădării sale.

Victima sa a fost un tânăr de 21 de ani, cunoscut ca și hacker. Iulian O, notează Zdbc.ro, a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice, cât încă era minor. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, în 2014, puștiul se făcea vinovat de ”acces fără drept, la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”.

Concret, în perioada aprilie – august 2013, minorul (avea atunci 14 ani) a folosit datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară și din străinătate pentru achiziționa online bunuri și produse.  Și în 2019 tânărul a mai fost trimis în judecată, tot pentru fraude informatice. El a fost împușcat în martie într0un bloc din Bacău.