Se lucrează fără întrerupere în portul Midia. Zeci de echipe ale ISU Dobrogea, Poliției de Frontieră, de la Agenția de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM), de la Direcția Sanitar Veterinară, cu șalupe și remorchere, gabare, acționează, cât pot de repede, pentru scoaterea animalelor, incă în viață, din nava răsturnată pe partea dreaptă. Din seara trecută, când proprietarul navei si-a dat in sfârsit acordul, puntea vasului a fost decupată în trei locuri, fiind în total patru căi de intrare, pentru a permite accesul mai rapid al salvatorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Marian Stoica, la bordul navei sunt șase medici veterinari care tranchilizează ovinele, salvatorii de la ISU Dobrogea le scot repede, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal.

   

Oile evacuate sunt depozitate pe cheu, în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari le examinează clinic, administrându-le vitamine. Când isi revin, sunt hrănite și adăpate, fiind apoi transportate la ferma de proveniență din Nuntași, de unde nu pot fi luate fără aprobarea ANSVSA.

Cel puțin 172 de animale în viață au fost scoase, de duminică, până astăzi spre seară. Șeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel Popa, care, de duminică, nu a mai plecat de la Midia, spune că salvatorii săi, împreună cu voluntarii, vor extrage în orele care vin, alte câteva zeci de animale care sunt încă în viață.

   

Pompierii au fost ajutați și de voluntarii unei asociații pentru protecția animalelor, care, acum, cer autorităților folii pentru protejarea animalelor scoase, pe timpul transportului de la navă la țărm. Operațiunile din portul Midia vor continua până la extragerea tuturor ovinelor vii, urmând ca apoi nava să fie îndreptată și trasă la țărm pentru descărcarea cadavrelor de animale. Conform autorităților portuare, la plecarea din portul Midia pe documentlee de transport figurau 14 600 de oi, cu o greutate de 690 de tone, existând posibilitatea ca nava să fi fost prost încărcată. (Foto și video ISU Dobrogea)

Te-ar putea interesa și: