Românul fusese eliberat din închisoare chiar luna trecută, pe data de 8 august, după o condamnare pentru tâlhărie. Acesta i-a rupt brațul unei femei în timpul unui furt. Dar, cu toate că nu trecuseră nici două zile de la eliberare, bărbatul s-a întors la vechiul obicei și a furat dintr-un magazin din Vicenza.

Judecătorul care a suspendat măsura de execuatare a pedepsei a cerut din nou încarcerarea acestuia. Astfel, polițiștii au pornit în căutarea românului, pe care l-au și găsit în centrul orașului, cu o bere în mână. În momentul în care și-a dat seama că este înconjurat, bărbatul a aruncat cu sticla într-un agent și a a luat-o la fugă.

Minute mai târziu, a fost prins din nou într-un parc, acolo unde, a amenințat cu înjunghierea. Acela a fost momentul în care polițiștii au tras două focuri de armă în aer, dar românul nu s-a lăsat intimidat și a luat-o din nou la fugă, de data asta pe acoperișurile clădirilor din centrul istoric al Vicenzei.

În cele din urmă, Mircea Nicolae Mateiu a fost prins și dus din nou în arest. Pe lângă specializarea în furt și tâlhării din case și magazine, observator.tv, care citează presa italiană, bărbatul este și un acrobat priceput în a sari peste porți, garduri sau pe la ferestrele oamenilor. Pentru mai multe lovituri, acesta a fost prins si condamnat, însă oficialii italieni îl bănuiesc pe român de multe alte infracțiuni.

Polițiștii care l-au prins pe roman au fost aplaudați chiar de către primarul orașului Vicenza, Francescp Rucco. Acesta le-a mulțumim pentru efort, apreciind intuiția și dibăcia de care au dat dovadă în timpul urmăririi ce a ținut mulți localnici cu sufletul la gură.

 

Te-ar putea interesa și: