Operațiune antiteroristă rusă, finalizată: 16 persoane au murit

Operațiune antiteroristă rusă, finalizată: 16 persoane au murit

Comitetul Antiterorist Rus a anunțat luni că operațiunea antiteroristă începută în republica rusă Daghestan din Caucaz s-a încheiat după atacuri care au ucis 16 oameni în biserici ortodoxe și sinagogi.

Operațiune antiteroristă rusă, finalizată

„Ca urmare a neutralizării ameninţărilor la adresa vieţii şi sănătăţii cetăţenilor, s-a decis să se pună capăt operaţiunii antiteroriste" în Daghestan începând cu ora 05:15 GMT, a precizat comitetul, citat de agenţiile de presă ruse.

Potrivit celui mai recent bilanţ al autorităților, care au acuzat acte „teroriste”, oameni înarmați au atacat duminică biserici ortodoxe și o sinagogă în Daghestan, ucigând un preot și cel puțin 15 polițiști, informează AFP și EFE.

Operațiunea antiteroristă a început după o serie de atacuri în urma cărora au murit cel puțin 16 persoane

Mahacikala, capitala Daghestanului, și Derbent, oraşul de coastă, au fost ambele vizate de atacuri. Autoritățile au declarat că un preot ortodox rus de 66 de ani a fost ucis la Derbent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul regional, Serghei Melikov, a declarat într-o înregistrare video postat pe Telegram în noaptea de duminică spre luni că în aceste atacuri au fost uciși de asemenea cel puțin 15 polițiști.

„Cel puţin 15 poliţişti au căzut victime ale actului terorist" în Daghestan, a anunţat Melikov, subliniind că aceştia "au apărat locuitorii civili (...) cu preţul vieţii lor".

Au fost uciși opt polițiști și un preot în aceste atacuri, conform bilanțului inițial difuzat de autorități.

Război în Ucraina ziua 851

Război în Ucraina Sursa foto X 93rd Mechanized Brigade

Atac armat în Moscova

Un alt atac armat a avut loc într-o sală de concerte situată la periferia Moscovei. 143 de oameni au pierdut viața, iar 100 sunt în stare critică. În urma atacului susținut de ISIS, Serviciul de Securitate FSB a raportat că zece persoane au fost reținute.

„Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi”, a mai spus Vladimir Putin.

Deși Vladimir Putin a acuzat Ucraina, Mihailo Podoliak, consilierul prezidențial ucrainean, a negat că Kievul a fost implicat în atacul terorist de la Crocus City Hall, spunând că „orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist este absolut nesustenabilă”.