Evenimentul Zilei > Social > Operație de transplant de inimă la Târgu Mureș, a 6-a pe 2019!
Operație de transplant de inimă la Târgu Mureș, a 6-a pe 2019!

Operație de transplant de inimă la Târgu Mureș, a 6-a pe 2019!

Medicii din Târgu Mureş au reușit cea de-a șasea operaţie de transplant de cord din acest an.

Beneficiarul este un bărbat de 42 de ani, din Bucureşti, care se afla în stare gravă de insuficienţă cardiac. El a primit o nouă șansă la, anunță Rador.

Cordul a fost adus la Institutul Inimii din Târgu Mureş cu un avion SMURD, iar operația în sine a durat toată ziua, fiind efectuată de o echipă formată din patru medici specialiști. „Sperăm ca evoluţia în continuare să fie bună. A fost o operaţie care a durat mai mult decât de obicei. Ne-am dori să putem face mai multe intervenţii, pentru că în continuare pe listă sunt mulţi pacienţi, tineri mai ales”, a declarat, la final, doctor Horaţiu Suciu.

Donatorul cordului a fost un bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Doctor Constantin Opriş”, din Baia Mare, care suferise un anevrism cerebral şi nu mai putea fi salvat. Familia acestuia și-a dat acordul pentru prelevarea de organe (cord, ficat, rinichi, cornee) şi ţesuturi osoase, gest care poate salva alte şase vieți!

Familia pacientului salvat a transmis mulţumiri pentru șansa la viață primită. „Aștepta această inimă de patru ani. Cel mai rău a început să se simtă din luna mai, dar am sperat tot timpul, nu am crezut că lucrurile vor avea o altă întorsătură”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: