Evenimentul Zilei > Actualitate > Opera Română iese în stradă
Opera Română iese în stradă

Opera Română iese în stradă

„Promenada Operei” aduce o parte din surprizele noii stagiuni. Peste 200 dintre cei mai cunoscuți artiști lirici se vor afla pe esplanada Operei.

La traviata”, în regia lui Paul Curran, „Falstaff”, în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick și „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent, vor răsuna pe esplanada Operei, astăzi, de la ora 20.30. Așa cum ne-am obișnuit, în penultima seară de vară are loc „Promenada Operei”, un moment unic în care Opera își dezvăluie o parte din surprizele noii stagiuni.

Cea de-a opta ediție reunește peste 200 de artiști. Vor răsuna duete și arii celebre, în interpretarea tenorilor Ștefan Pop și Augustin Hotea, baritonului Șerban Vasile, sopranelor Ala Cheptini, Irina Baianț și mezzo-sopranei Liliana Mattei Ciucă, invitații speciali.

Lor li se alătură soliștii Operei, printre care sopranele Irina Iordăchescu și Iulia Isaev. Iubitorii dansului se vor bucura de momente coregrafice ale noilor producții precum „La fille mal gardée” de Ferdinand Hérold și John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și „Giselle” de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel și Johan Kobborg. Momentele de balet le aparțin soliștilor Baletului Național Român precum Bianca Fota, Ovidiu Matei Iancu și Dawid Trzensimiech. Amfitrion, Sever Voinescu. Accesul este liber.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.