Opel a lansat în România modelul care deţine titlul „Maşina anului în Europa”.

Opel Ampera poate fi achiziţionat şi de la dealerii autohtoni ai mărcii, contra sumei (importante) de 44.500 de euro cu TVA.

Pentru a mai domoli şocul resimţit la aflarea preţului, Opel a ţinut să ofere şi câteva detalii privitoare la bugetul necesar întreţinerii acestei maşini.

Prima revizie are un preţ de aproximativ 40 de euro, în timp ce costurile acestor operaţiuni pentru primii cinci ani (150.000 de kilometri) ar urma să atingă cel mult 600 de euro.

Intervalul dintre revizii stabilit pentru noul Opel Ampera este de 30.000 de kilometri (un an) Garanţia bateriei: opt ani sau 160.000 de kilometri.

Opel Ampera este un autoturism electric cu autonomie suplimentară.

Maşina poate funcţiona exclusiv în regim nepoluant, dar şi ca un hibrid – unul diferit, din punct de vedere tehnic, de marea masă a vehiculelor de acest gen.

Pentru primii 40-80 de kilometri – distanţa variază, în funcţie de stilul de condus şi de condiţiile de trafic – Opel Ampera utilizează exclusiv resursele unei baterii care poate fi reîncărcată complet, de la orice priză, în circa patru ore.

După epuizarea acumulatorilor, un motor termic, pe benzină, intră în funcţiune, oferind o autonomie suplimentară care tinde către 500 de kilometri (tot în funcţie de stilul de condus al fiecărui şofer).

În general, autonomia maximă a unui model 100% electric nu trece de 160 de kilometri, iar durata de reîncărcare completă a bateriilor este de două ori mai mare.

CITEŞTE ŞI:

Primul test cu Opel Ampera

„Maşina anului 2012” în Europa este Opel Ampera