Evenimentul Zilei > Social > ONU, veste-bombă. Ce o să se întâmplă la vamă, de acum?
ONU, veste-bombă. Ce o să se întâmplă la vamă, de acum?

ONU, veste-bombă. Ce o să se întâmplă la vamă, de acum?

ONU, veste-bombă! Ce spune despre vaccinarea obligatorie pe zborurile internaționale: Vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie.

ONU, veste-bombă! Ce spune despre vaccinarea obligatorie pe zborurile internaționale. În timp ce mai multe ţări  pregătesc „pașapoarte de vaccinare”. ONU condideră că ar trebui să fie condiţionată vaccinarea.

Vaccinarea pasagerilor nu ar trebui să fie obligatorie pe zborurile internaționale. Este declaraţia făcută de Organizaţia Naţiunilor Unite.

ONU, veste-bombă! Ce spune despre vaccinarea obligatorie pe zborurile internaționale

„Vaccinarea nu ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru a avea acces la transportul internațional”. Este una dintre cele șase noi recomandări aprobate vineri de Consiliul Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI). Aliniată cu poziția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Atunci când se dovedește că persoanele vaccinate nu vor transmite virusul SARS-CoV-2 sau au un risc redus de transmitere, statele membre pot lua în considerare scutirea acestor persoane de testele de screening și / sau măsurile de carantină, având în vedere pragul de risc pe care l-au acceptat”, spune OACI, cu sediul la Montreal, Canada. După scăderea cu 70% a traficului aerian, transportul aerian internațional poate vedea acum luminița de la capătul tunelului datorită și acestor noi recomandări și orientări”, a declarat Salvatore Sciacchitano, președintele Consiliului OACI.

Cum se pregăteşte Uniunea Europeană cu privire la pasşapoartele de vaccinare

De asemenea, Uniunea Europeană lucrează la măsuri de acest tip, dar inițiativa a întâmpinat opoziția Germaniei și Franței. UE a promis să prezinte un proiect de „pașaport verde” la mijlocul lunii martie pentru a facilita circulația în interiorul acestuia.

Proiectul ”pașaportului verde” digital, care va fi prezentat miercuri de Bruxelles, va lua în considerare doar vaccinurile anti-Covid aprobate de autoritatea europeană de reglementare, a declarat vineri un oficial european, care pentru moment le exclude pe cele produse de Rusia și China.

„Vrem să creăm un certificat digital care poate menționa un test PCR negativ, dovada că aveți anticorpi sau că ați fost vaccinat cu un vaccin care a fost aprobat de EMA”, Agenția Europeană pentru medicamente, a declarat comisarul UE pentru afaceri interne Ylva Johansson mai multor agenții de presă.

Cetățenii europeni ar putea avea acest certificat pe telefoanele lor, a continuat comisarul suedez. Deținătorii vor putea „arăta că este foarte probabil să nu răspândească virusul”. Acest lucru ar „face mai ușor pentru oamenii care trebuie să călătorească să facă acest lucru”, scrie Agerpres.