Istoria se scrie cu ajutorul micilor gesturi şi întâmplări: pare definiţia cea mai aproape de adevăr pentru a descrie gestul făcut de primul ministru neozeelandez Jacinda Ardem cu ocazia Adunării generale a ONU de la New York, unde şi-a adus cu sine fiica Neve Te Aroha, de doar 3 luni.

În timp ce mama-premier îşi ţinea discursul în cadrul summitului pentru pace Nelson Mandela, micuţa a fost ţinută în braţe de tatăl său Clark Gayford, prezentator de televiziune. E pentru prima oară când un şef de guvern participă la Adunarea generală a ONU având cu sine pruncul.

Reamintim că primul ministru neozeelandez s-a întors la muncă la începutul lui august, după doar 6 săptămâni de la naştere şi continuă să-şi alăpteze fiica (acesta a fost şi motivul principal care a hotărât-o s-o ia cu sine pe micuţa Neve). Interpelată de jurnaliştii de la NBC, care au întrebat-o ce e mai greu, să guvernezi Noua Zeelandă sau să suporţi un zbor de 17 ore cu o copilă de trei luni, prim ministrul a răspuns surâzând: ''Amândouă sunt dificile'', adăugând că rolul politic i-a satisfăcut aşteptările, dar că bucuria pentru naşterea micuţei nu suportă comparaţie.

În Noua Zeelandă, o măsură recentă stabileşte că primul ministru sau miniştrii săi pot călători însoţiţi de o babysitter atunci când au misiuni peste hotare, Statul plătindu-le toate cheltuielile pentru aceasta. Cu toate astea, Jacinda Ardern a ţinut să specifice că a avut grijă să plătească din propriul buzunar cheltuielile pentru călătoria sa şi a frumoasei sale familii, notează Huffingtonpost.

Te-ar putea interesa și: