Evenimentul ZileiPoliticaOmul numărul doi din NATO: România, în pericol! Adevăratul plan al Rusiei de a distruge tot

Omul numărul doi din NATO: România, în pericol! Adevăratul plan al Rusiei de a distruge tot

Omul numărul doi din NATO: România, în pericol! Adevăratul plan al Rusiei de a distruge tot
Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, a vorbit despre pericolul în care se află România cu privire la avalanșa de dezinformări pe care o practică Rusia din ce în ce mai puternic.

Există o avalanșă de dezinformare a Federației Ruse care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, inclusiv în jurul momentelor de alegeri, ceea ce este intolerabil, a declarat Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Există o intensificare a tensiunilor, există o diversificare a instrumentelor pe care țări ca Belarus sau Federația Rusă le folosesc împotriva noastră, inclusiv dezinformare masivă, inclusiv știri false, inclusiv amplificarea unor tensiuni care sunt reale uneori în țările noastre”, spune Mircea Geoană.

NATO și cei ai Comisiei Europene lucrează „zi de zi” la o unitate de combatere a dezinformării care vine din Rusia

„Există o avalanșă de dezinformare care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, în America în jurul problemelor rasiale, în jurul momentelor de alegeri. Este intolerabil. Jocul ăsta se joacă și are niște limite, dar în momentul în care încerci să influențezi alegerea democratică pentru președinte, pentru Parlament sunt lucruri inacceptabile. Observăm cu preocupare și amenințări de tip tradițional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locații a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generații de arme anti-satelit. Din zona cyber, din zona spațiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradițională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă… De asta NATO este important”, a mai spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană, despre concentrarea trupelor rusești în jurul Ucrainei

„Să nu mai folosească NATO ca pretext pentru intenția evidentă de a recrea sfere de influență în Europa. Ce se întâmplă în jurul Ucrainei, pentru că Crimeea este teritoriu ucrainian, vedem cu preocupare această concentrare neobișnuită de forțe militare. Spunem extrem de clar: este un lucru pe care Federația Rusă trebuie să înceteze să-l mai facă, să nu escaladeze, să înțeleagă că dialogul și diplomația sunt necesare” , conchide oficialul NATO.

„Rusia ar putea plăti, în cazul unei agresiuni, un preț economic și financiar și nu unul militar, mai spune Mircea Geoană, despre mișcările Rusiei: „Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios” , a declarat Secretarul General Adjunct al NATO.

Secretarul general adjunct al NATO a amintit duminică seara la Antena 3 de discuția telefonică pe care președintele american Joe Bien o va avea marți cu președintele rus Vladimir Putin, cu privire la activitățile militare ruse la granița cu Ucraina. Alte subiecte sunt stabilitatea strategică, problemele cibernetice și regionale. În spațiul cibernetic are loc, spune Geoană, o confruntare permanentă, atacuri dintre care unele sunt girate de unele state, altele sunt efectuate de grupuri tolerate în Rusia.

Mircea Geoană: scutul aerian de la Deveselu este o structură pur defensivă

Iar Rusia, care se declară amenințată de rachetele din România, a desfășurat de la Marea Barents la Marea Neagră sisteme de rachete de ultimă generație. Mai mult, se crede că peste 94.000 de soldați ruși sunt masați în apropierea granițelor Ucrainei. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat vineri că Moscova ar putea planifica o ofensivă militară pe scară largă la sfârșitul lunii ianuarie, citând rapoarte ale serviciilor de informații. Oficialii americani au ajuns la concluzii similare, potrivit Agerpres.


Accesează: