Evenimentul Zilei > EVZ Special > Omul care a renunţat la BANI pentru a trăi într-o PEŞTERĂ
Omul care a renunţat la BANI pentru a trăi într-o PEŞTERĂ

Omul care a renunţat la BANI pentru a trăi într-o PEŞTERĂ

Un bărbat din Utah a renunțat la bani acum 12 ani și, de atunci, locuiește într-o peșteră, potrivit zmescience.com.

Daniel Suelo a devenit celebru după ce un prieten de-al său, scriitor, a scris o carte în care a povestit cum a decurs, timp de mai mulți ani, viața bărbatului retras într-o peșteră. Însă, în ultimii ani, nici mpcar Mark Sundeen nu a mai aflat nimic despre prietenul său sihastru.

Suelo, în vârstă de 51 de ani, a renunțat la bani în anul 2000, ultimii 30 de dolari lăsându-i într-o cabină telefonică și plecând să înceapă o nouă viață în deșertul din Utah. Chiar și așa, Suelo nu s-a deconectat total de lumea modernă, el având un blog unde scrie constant, iar recent și-a vizitat părinții, cu ocazia aniversării a 86 de ani a tatălui său.

"Nu folosesc și nu primesc bani sau alte mijloace de plată folosite de guvern. Filosofia mea se bazează pe ceea ce este dat gratuit sau abandonat de alții. Întreaga noastră societate este organizată pe ideea că trebuie să avem bani și că trebuie să trăim în sistemul capitalist. E ilegal să trăim în afara lui", scrie Suelo pe blogul său.

În ultimii ani, Suelo și-a amenajat domiciliul într-o peșteră, la marginea unor stânci din Parcul Național Arches, Utah. Și-a săpat un pat în stâncă, bea apă din izvoare, mănâncă ce-i oferă natura și se spală într-un pârâu. Adesea, mesele sale sunt bazate pe cactuși sau semințe de flori și încearcă să influențeze negativ mediul cât mai puțin posibil.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: