Evenimentul Zilei > Economie > OMUL care a prevăzut criza financiară anunță mari probleme: „O bombă cu explozie întârziată” va produce un dezastru!
OMUL care a prevăzut criza financiară anunță mari probleme: „O bombă cu explozie întârziată” va produce un dezastru!

OMUL care a prevăzut criza financiară anunță mari probleme: „O bombă cu explozie întârziată” va produce un dezastru!

După aproape opt ani de la marea criză financiară mondială, apetitul pieţelor pentru risc a revenit – constatarea apare într-un material publicat pe Wall Street Journal.

Experimentele monetare ale celor mai mari bănci centrale ale lumii au adus sistemele financiare şi economiile într-un teritoriu total necunoscut, care lasă loc „pesimiştilor de serviciu“ să „terorizeze“ publicul cu avertismente că vor veni noi crize, scrie WSJ, citată de Mediafax. 

Goana investitorilor după profit şi a companiilor după lichiditate face ca piaţa obliga¬ţiunilor riscante din Europa să se transforme într-o bulă periculoasă chiar dacă agenţiile de rating trimit avertisment după avertisment. Stanley Fischer, vicepreşedintele Rezervei Federale, fost candidat la conducerea FMI, şi unul dintre cei mai puternici bancheri ai lumii, a declarat că este o greşeală să credem că nu vor mai fi crize financiare. Acesta a cerut ca bancherii să fie pedepsiţi pentru „crimele“ lor.

La rândul său, Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza financiară mondială, a avertizat că pe pieţele financiare se dezvoltă o „bombă a lipsei de lichiditate cu explozie întârziată“ care, când va exploda, va face dezastru.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.