Astfel, conform Agerpres, reprezentanţii OMS au anunţat că au înregistrat 10.982 de cazuri noi de Coronavirus în lume într-o singură zi, duminică. Ultima statistică neagră creşte bilanţul total al acestei noi boli la 153.517 de cazuri, informează EFE.

Doar 27 corespund Chinei, ceea ce a înseamnă o uşoară revenire în comparaţie cu ultimele cazurile raportate recent din această ţară. În ceea ce priveşte numărul deceselor provocate de COVID-19, trebuie menţionat că s-a ajuns la 5.535 şi dintre acestea 343 au avut loc doar în ultimele 24 de ore.

În continuare, cea mai afectată ţară de temutul Coronavirus apărut în China continuă să fie Italia; în peninsulă au fost raportate 3.497 de cazuri noi înregistrate în ultima zi, cu un total de 21.157 de cazuri şi 1.441 de decese (n.r. – 173 într-o singură zi).

La nivel global, amintim că nouă ţări noi au raportat cazuri, ceea ce a crescut la 144 numărul ţărilor sau teritoriilor afectate; altfel, în acelaşi context, mai multe ţări europene au raportat aproape 1.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Pe continent, a doua cea mai îngrijorătoare situaţie se produce în Spania, cu 1.522 de cazuri raportate duminică la OMS, cu un total de 5.753 de îmbolnăviri.

Pe cale de consecinţă, situaţia generală a determinat mai multe guverne să întărească măsurile şi să opteze pentru închiderea frontierelor. De asemenea, au fost instituite carantine totale sau parţiale la nivel naţional şi restricţii privind transportul aerian pentru a încetini propagarea virusului şi importarea altor cazuri.

Peste Ocean, Statele Unite ale Americii au raportat un total de 1.678 de contaminări, dar niciunul în ultimele 24 de ore.

Răspândirea rămâne foarte puternică în Iran, ţară în care au fost înregistrate 12.729 de cazuri, dintre care 1.365 numai în ultima zi.