Unele guverne, explică Organizaţia, au sugerat că posedarea de anticorpi la Sars-CoV-2 ar putea servi ca bază pentru care poate permite indivizilor să călătorească sau să se reîntoarcă la muncă în ipoteza că sunt protejaţi de o eventuală reinfectare.

„Multe studii au arătat că persoanele care s-au vindecat de infecţie, au anticorpi pentru virus. Totodată, unele dintre acestea – scrie OMS – au niveluri extrem de scăzute de anticorpi neutralizanţi în sânge. În 24 aprilie 2020 niciun studiu n-a evaluat dacă prezenţa anticorpilor de Sars-CoV-2 poate da imunitate la o următoare infectare a omului”, notează ilmessaggero.

Mai mult, OMS are multe alte conexuni cu Republica populară chineză. Conexiuni dealtfel foarte greu de negat. În primul rând, Taiwanul a anunţat OMS încă din decembrie că există posibilitatea ca virusul din China să se transmită din om în om, un avertisment pe care OMS l-a ignorat şi a evitat să-l facă cunoscut şi altor state.

Ignorarea vine de la faptul că China nu recunoaşte Taiwanul ca stat, dorind să-l înglobeze în teritoriul său. Apoi, preşedintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, are obligaţii morale faţă de China care a făcut lobby, la alegerea sa, printre 40 de ţări africane.