Evenimentul Zilei > Social > Omenirea în pericol! Febra hemoragică, EBOLA, lovește din nou după 20 de ani
Omenirea în pericol! Febra hemoragică, EBOLA, lovește din nou după 20 de ani

Omenirea în pericol! Febra hemoragică, EBOLA, lovește din nou după 20 de ani

Brazilia a înregistrat pentru prima oară, după două decenii, un deces de febră hemoragică

Se pare că moartea a fost provocatăse de un nou virus, informează Ministerul Sănătăţii brazilian.
Pacientul a decedat în Sao Paulo pe 11 ianuarie şi a fost îngrijit în trei spitale unde a fost supus mai multor analize pentru a identifica maladii, precum febra galbenă, hepatita virală, febra dengue sau zika, însă toate au fost eliminate.

Examinări complementare au detectat prezenţa unui virus, asociat bolilor transmise de rozătoare oamenilor, ce provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe.
Boala este „extrem de rară”, dar foarte periculoasă, şi prezintă simptome precum febră, dureri musculare, pete roşii pe corp, dureri de gât, de stomac şi de cap, printre altele.

Autorităţile medicale nu au confirmat încă originea contagierii pacientului dar au reamintit că, în majoritatea cazurilor, persoanele contractează boala prin inhalarea particulelor din urină sau materii fecale ale rozătoarelor infectate.
Transmiterea acestui virus de la om la om poate interveni în cazul unui contact foarte apropiat şi prelungit sau în mediile spitaliceşti, când nu sunt folosite mijloace de protecţie, prin contactul cu urină, fecale, salivă etc.