Omenirea, depășită în scurt timp de Inteligența Artificială. Efectele vor fi alarmante

Omenirea, depășită în scurt timp de Inteligența Artificială. Efectele vor fi alarmante Inteligența artificială. Sursa foto: Pixabay

Potrivit lui Elon Musk, inteligența artificială va depăși inteligența umană până la sfârșitul anului 2026, ceea ce este mai devreme decât a anticipat inițial.

 

Pe măsură ce industria inteligenței artificiale continuă să cunoască o creștere rapidă, el a declarat într-un interviu pentru X că „cei mai inteligenți oameni din lume” intră în acest domeniu. Cu toate acestea, dezvoltarea inteligenței artificiale se confruntă cu unele provocări, printre care se numără lipsa de date, lipsa unităților de procesare grafică (GPU) și cererea de energie electrică.

Un interviu în direct cu directorul general al Norges Bank, Nicolai Tangen, care a avut loc la începutul acestei săptămâni pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, este acum un episod din podcastul lui Musk intitulat „In Good Company”. În timpul interviului, Musk a declarat: „Părerea mea este că vom avea o inteligență artificială care va fi mai inteligentă decât orice om, probabil pe la sfârșitul anului viitor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inteligența Artificială, utilitate și pericol

Directorul general al Tesla a mai afirmat că, în cinci ani, „cantitatea totală de computere sensibile” va depăși toți oamenii. Acesta este un concept care se poate referi la inteligența artificială capabilă să gândească și să acționeze independent.

Pe măsură ce companii precum OpenAI, Google și Microsoft concurează pentru a dezvolta cele mai avansate produse din industriile lor respective, se pare că termenul pe care miliardarul din domeniul tehnologiei îl stabilise pentru ca inteligența artificială să depășească puterea creierului uman a fost scurtat. Într-o declarație pe care Musk a făcut-o pe X în martie, se afirma că inteligența artificială va fi mai inteligentă decât „toți oamenii la un loc” până în anul 2029. În cursul aceleiași luni, el a mai făcut o altă predicție cu privire la anul în care mașinile vor depăși puterea creierului uman, devansând anul 2030.

Magnatul sugerează acum că inteligența artificială ar putea depăși inteligența umană până în anul 2026, în parte datorită numărului mare de persoane talentate care lucrează în această industrie.

Potrivit acestuia, „cei mai deștepți oameni din lume” s-au mutat în domeniul inteligenței artificiale (AI) din cauza progreselor rapide pe care le face industria, ceea ce ar putea accelera procesul de dezvoltare. (Între timp, Musk susține că OpenAI a luat o parte dintre inginerii de inteligență artificială de la Tesla).

sursa: businessinsider.com