Microsoft vrea să angajeze sute de români. Ce joburi sunt disponibile și de la ce sumă pleacă salariile

Microsoft vrea să angajeze sute de români. Ce joburi sunt disponibile și de la ce sumă pleacă salariile sursa: arhivă EVZ

Microsoft, gigantul american, vrea să angajeze peste 400 de români. Anunțul a fost făcut de directorul subsidiarei locale, Bogdan Putinică.

Microsoft vrea să angajeze 400 de români. Subsidiara locală a Microsoft, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, are ca țintă în acest an angajarea a peste 400 de persoane, anunță Bogdan Putinică, directorul general al Microsoft Romania.

Microsoft vrea să angajeze 400 de români. Ce joburi sunt disponibile

La finele anului 2022, conform ultimelor date, compania a avut 1.558 salariați. La nivel european, subsidiara din România este a doua ca mărime, după cea din Irlanda. Pentru Microsoft, țara noastră este evaluată ca fiind high growth country.

Compania se numără printre cei mai doriţi angajatori din România în anul 2023, potrivit unui studiu realizat de Catalyst Solutions. Criteriile punctate de respondenți, în realizarea topului, sunt pachetul salarial oferit la angajare, beneficiile extrasalariale oferite și stabilitatea locului de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Principalul motiv al angajărilor este potențialul economic al României. Ținta propusă este pentru business-ul existent. În Franța, dacă vrei să angajezi 400 de persoane, e mult mai greu. Ai nevoie de 5 ani pentru a atinge această cifră”, a spus șeful Microsoft Romania.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Microsoft vrea să angajeze 400 de români. Sursa foto: Facebook

Ce joburi sunt disponibile

Potrivit directorului subsidiarei locale, joburile sunt pentru specialiști în suport tehnic, în soluții tehnice și ingineri software. Conform datelor, compania are deschise 150 de poziții.

„Căutăm ingineri software, specialiști în suport tehnic, în soluții tehnice” a afirmat reprezentantul companiei.

Directorul subsidiarei locale, Bogdan Putinică, a arătat că afacerile Microsoft Romaniei s-au menținut pe un trend pozitiv în 2023.

„Consumul de tehnologie a crescut, atât la nivelul persoanelor fizice, dar și la nivelul companiilor și instituțiilor, iar acest consum s-a reflectat și în business-ul nostru, care a crescut în 2023. Ne-am apropiat de un miliard de lei la finele anului trecut”, a spus  Bogdan Putinică.

Datele publice arată că în 2022 subsidiara locală a Microsoft a consemnat o cifră de afaceri de 684,3 milioane de lei, cu peste 22% mai mult față de anul precedent, potrivit observatornews.ro.