Microsoft modifică tastatura după 30 de ani. Noul buton va integra tehnologia AI

Microsoft modifică tastatura după 30 de ani. Noul buton va integra tehnologia AI Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, pentru prima oară în 30 de ani. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows. Acesta va apela la un asistent AI, marcând prima schimbare majoră a designului în ultimele decenii și subliniind angajamentul companiei față de inteligența artificială.

Microsoft anunță că pe tastaturile Windows se va găsi un nou buton. Acesta va fi primul adăugat din 1994 și până în prezent.

Butonul adăugat de Microsoft va fi dedicat asistentului pentru serviciile de AI

Butonul va fi plasat în dreapta tastei „Space”. Acesta este butonul dedicat asistentului Copilot pentru serviciile de AI.

Butonul va înlocui fie tasta CTRL din dreapta, fie o tastă de meniu, în funcție de aspectul tastaturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apăsarea butonului va chema Copilot de la Microsoft, un chatbot AI care poate ajuta utilizatorii să cerceteze, să scrie texte, să creeze imagini și chiar să-și transforme ideile în cântece.

Microsoft, companie

Compania spune că 2024 va fi „anul PC-lui cu AI”

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele executiv și directorul de marketing pentru consumatori Yusuf Mehdi într-o postare pe blog.

Mehdi a spus că actualizarea „marchează prima schimbare semnificativă a tastaturii PC-ului Windows în aproape trei decenii”, adăugând că va da posibilitatea utilizatorilor să participe la revoluția AI. În 1994 a fost adăugat pe tastatură butonul Start.

Microsoft a lansat în septembrie Copilot, sub sloganul „your everyday AI companion”. În noiembrie anunța că, pentru simplificare, Bing Chat și Bing Chat Enterprise se vor rebrandui în Microsoft Copilot. Cei care nu au activat Windows Copilot vor fi duși la „Windows search” prin apăsarea noii taste. Microsoft spune că 2024 va fi anul inteligenței artificiale și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei, potrivit Bloomberg.

Microsoft, companie

Primele tastaturi Windows cu butonul AI Copilot vor fi prezentate zilele următoare de Microsoft

Apăsarea butonului va însemna lansarea serviciilor Windows Copilot. Acestea se folosesc de tehnologii AI pentru a-i ajuta pe useri să ducă diverse sarcini la bun sfârșit pe computer (să scrie e-mail-uri, să facă sumarul unor texte lungi, să adauge date în calendar, să modifice poze).

Sunt milioane de useri ai Copilot, dar Microsoft, prin adăugarea acestui buton, mizează pe faptul că acest Copilot va deveni foarte des folosit și va ajunge să fie un serviciu „mainstream”.

Microsoft spune că 2024 va fi „the year of the AI PC”.