Microsoft face schimbări la Windows 11. Cum va arăta noua variantă a sistemului de operare

Microsoft face schimbări la Windows 11. Cum va arăta noua variantă a sistemului de operare Sursa foto: Arhiva EVZ

Microsoft face schimbări la sistemul de operare Windows 11 și va elimina două aplicații care până acum erau preinstalate. Acestea vor putea achiziționate, de cei interesați să le utilizeze, din magazinul Microsoft Store

Microsoft anunță că va face noi schimbări la ultima variantă a sistemului de operare Windows 11. Această variantă a sistemului de operare va fi livrată utilizatorilor fără două aplicații preinstalate. Este vorba despre aplicațiile Maps și Movies and TV. Pe viitor, cele două aplicații vor putea fi descărcate doar din magazinul de aplicații.

Sistemul de operare Windows 11 are o cotă de piață de peste 23%. Acesta este cotat sub nivelul Windows 10, care domină piața cu o cotă de aproape 70%. Microsoft a lansat recent un update pentru Windows 11 care va veni cu mai multe funcții noi. Acestea sunt bazate pe inteligența artificială generativă.

Până în prezent, cele două aplicații veneau preinstalate cu întreg pachetul sistemului de operare. Microsoft a decis, însă, să facă o schimbare, la cea mai recentă versiune de testare lansată de companie. Aceasta a fost lansată pe canalul Windows Insiders pentru sistemul de operare Windows 11.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania nu va renunța, însă, la cele două aplicații. Acestea vor fi dezvoltate în continuare și vor fi disponibile în cadrul magazinului oficial de conținut. Este vorba de magazinul Microsoft Store, de unde cele două aplicații vor putea fi instalate de cei intersați.

Microsoft

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Microsoft vine cu schimbări la Windows 11

Windows 11 23H2 este ultimul update lansat de Microsoft anul acesta pentru cea mai recentă versiune de Windows 11. Acum poate fi instalat prin Automatic Updates. Acest update include un număr semnificativ de noutăți, în frunte cu funcțiile de inteligență artificială (IA). Acestea sunt integrate direct în sistemul de operare.

Sub egida Windows Copilot, AI-ul companiei va fi la dispoziția utilizatorilor. Acesta va face mai mult decât să răspundă la întrebări. Funcțiile bazate pe inteligență artificială vor fi executa și diverse operațiuni pe baza comenzilor vocale. Acestea vor fi utilizate și pentru schimbarea anumitor setări de sistem.

Microsoft va veni cu o serie de aplicații preinstalate îmbunătățite. Printre acestea este vorba despre File Explorer, Notepad, Paint, Photos și Sound Mixer. Acestora li se adaugă suportul pentru passkeys.