Premieră mondială. Instagram a introdus buton de panică, în caz de hărțuire online

Premieră mondială. Instagram a introdus buton de panică, în caz de hărțuire online Sursa foto: Dreamstime

A fost introdus butonul de panică împotriva ciber-hărţuirii. Cei care apasă butonul de siguranţă pot să apeleze direct o linie telefonică de urgenţă și să ceară ajutorul autorităților.

Instagram a introdus în Franța un „buton de panică”, ce permite utilizatorilor să apeleze direct o linie telefonică de urgență, în caz de hărțuire online.

Orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online va vedea de acum înainte un buton de apel telefonic care o va pune în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018.

Linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale este deschisă între orele 09:00-23:00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Buton de panică în caz de hărțuire online, pe Instagram

Acest buton de apel direct face legătura cu numărul 3018 fără a părăsi aplicaţia, fiind o premieră mondială.

Directoarea generală a asociaţiei e-Enfance a declarat că a cerut de ani întregi să se aplice această măsură și că acum a reușit.

„Cerem de ani de zile un ‘buton de siguranţă’ (‘safety button’) şi am cerut unul şi la nivel european”, a declarat Justine Atlan, directoare generală a asociaţiei e-Enfance.

„A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeles, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct”, a explicat Justine Atlan.

„Acest lucru va permite tinerelor victime, odată ce semnalarea lor a fost înregistrată, să beneficieze de un sprijin specific imediat”, a precizat ea.

hartuire online tineri

Premieră mondială. A fost introdus butonul de panică împotriva ciber-hărţuirii. Sursa foto Dreamstime

Hărțuirea online, o problemă gravă în Franța

Pe TikTok, o reţea foarte populară în rândul tinerilor, nu există un buton de apel direct. Cu toate astea, adolesceții pot apăsa pe un link care îi trimite către site-ul 3018.

În Franţa, hărțuirea online este o problemă foarte des întâlnită. 15% dintre elevii din învăţământul primar s-au confruntat deja cu aceasta, procentul ajungând la 25% în învăţământul gimnazial şi la 27% în cazul liceenilor.

Câți tineri din Franta au cont pe Instagram

În total, 86% dintre tinerii cu vârste între 8 şi 18 ani sunt înregistraţi pe reţelele sociale, în special pe Instagram. Cont pe rețelele de socializare au și 67% dintre şcolarii din învăţământul primar, 93% dintre elevii de gimnaziu şi 96% dintre elevii de liceu, potrivit AFP.