Atac cibernetic la Microsoft. Ruşii au creat haos în compania lui Bill Gates

Atac cibernetic la Microsoft. Ruşii au creat haos în compania lui Bill Gates sursa: arhivă EVZ

O echipă de hackeri cu conexiuni la serviciile speciale ruseşti a spart mesageria electronică a cadrelor superioare ale companiei Microsoft.

Microsoft, atacată de hackeri. Spargerea a fost dată de piraţi cibernetici cu conexiuni la serviciile de informaţii ruse. Informaţia despre atacul cibernetic se regăseşte într-un document judiciar depus de gigantul american în domeniul informaticii, informează AFP.

Cine a dat spargerea la Microsoft

Potrivit Microsoft, autorul atacului cibernetic  este „Midnight Blizzard". Este vorba de un grup care are legături cu serviciile de informaţii externe al Rusiei, potrivit Washingtonului şi Londrei.

„Acest grup este cunoscut ca unul ce vizează în principal SUA, entităţile diplomatice, organizaţiile non-guvernamentale şi furnizorii de servicii informatice, în SUA şi în Europa", a declarat Microsoft într-o notă în august anul trecut, cu privire la un atac cibernetic anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ei caută să adune informaţii spionând interese străine pe termen lung", a adăugat gigantul american.

Activităţile grupului "Midnight Blizzard", cunoscut de asemenea sub numele de "Nobelium", au fost urmărite până la începutul anului 2018, potrivit lui Bill Gates.

Microsoft

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Cum a fost realizat atacul

Echipa de securitate a companiei a detectat cel mai recent atac pe 12 ianuarie. Imediat au fost declanşate operaţiuni de apărare care au blocat accesul piraţilor cibernetici.

Atacul a început în noiembrie anul trecut. Atunci hackerii au încercat o parolă pe o serie de conturi. Ei au reuşit să acceadă la un fost cont de test, a explicat Microsoft.

Apoi, piraţii cibernetici au utilizat acest „punct de sprijin" pentru a accede la unele conturi ale salariaţilor Microsoft. În special ale unor persoane în funcţii de conducere şi membri ai echipei de securitate.

tehnologie periculoasă

Sursa foto: Arhiva EVZ

Ce au căutat hackerii la Microsoft

„Ancheta arată că piraţii au vizat iniţial conturi de mesagerie pentru a putea găsi acolo informaţii legate chiar de Midnight Blizzard", precizează compania americană.

Potrivit gigantului american în domeniul informaticii, nimic nu arată că piraţii ciberneticii au avut acces la conturi ale clienţilor. La fel, aceştia nu au reuşit să ajungă la sisteme de producţie, la codul sursă sau la softuri de inteligenţă artificială la Microsoft.