Evenimentul Zilei > Politica > Omar Hayssam, dezvăluiri ȘOCANTE! Un important LIDER politic ar fi primit ȘPAGĂ!
Omar Hayssam, dezvăluiri ȘOCANTE! Un important LIDER politic ar fi primit ȘPAGĂ!

Omar Hayssam, dezvăluiri ȘOCANTE! Un important LIDER politic ar fi primit ȘPAGĂ!

Omar Hayssam, cunoscut drept cel mai periculos om din România, a oferit un interviu pentru Antena 3. În emsiunea Sinteza Zilei, omul de afaceri a făcut dezvăluiri şi mărturisiri care pot zdruncina scena politică din România.

Întrebat dacă este cel mai periculos om din ţara noastră, Omar Hayssam a recunoscut: „Niciodată. Nu poate fi vorba să fiu cel mai periculos. Mă aflu în acestă situaţie probabil pentru că anumite persoane vor să motiveze anumite lucruri din viaţa lor. Să discute cu toţi cei care m-au însoţit, dacă măcar unu la o mie are în sinea lui să spună că eu pot să fiu periculos. (…) Cei mai periculoşi oameni sunt cei care m-au făcut cel mai periculos prin vorbe. Din start sunt cateva persoane în frunte cu Mohamed Yassin“, a declarat Hayssam.
Omul de afaceri a povestit şi episodul când l-a cunoscut pe Mohamed Yassin şi i-a dat bani celui supranimit „Profesorul“.
„Pe 2 noiembrie 2004, m-am trezit cu poliţişti, cu mascaţi, cu procuriri, care percheziţionau afacerile mele. Şi au deschis un dosar economic de evaziune fiscală sau spălare de bani. A doua zi, Mohammad Yassin a venit la mine. Ne cunoşteam din vedere. În lipsa mea vorbea de mine nu tocmai bine. Eram un fel de lider la arabi. Mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat cu acest control si el are posibilitate să mă ajute dacă vreau. Şi cu această ocazie să mă mut de la PSD la PD. I-am spus să-mi dea răgaz câteva zile şi discutăm. Am revenit la Yassin şi i-am spus hai să ne vedem. Mi-a spus că poate să mă ajute să nu mai calce nimeni. Mă costă două milioane de dolari şi mai finanţezi şi tu campania. Aveam doar 150.000 cash, i-am trecut drept garantie o parte din averea mea (…) A intrat în minister, a zis că a vorbit domnul profesor cu el şi de acum eşti liniştit. Yassin mi-a spus că banii au ajuns la Blaga. Dosarul nu s-a rezilvat, s-a reluat în 2008. Dar nu am mai fost căutat atunci“.
„Nu eu i-am trimis mascații lui Hayysam, ci tot prietenii din PSD. Se pregătea să devină deputat din partea acestui partid. Nu a fost niciodată prietenul meu, vă asigur”, a precizat Traian Băsescu, prezent în platoul România TV.
„Da, după ce a afirmat public că se duce în Irak și îi aduce, l-am sunat pe Hayysam. Dar s-a hotărît oprirea lui după ce s-a aflat că joacă la două capete și dorește să folosească acei bani, 4 milioane dolari, în Irak. voia să foloseascăbanii acolo și să iasă cu protecția statului”, a adăugat fostul șef al statului.
 ”Mohamad Yassin mi-a cerut 150.000 de dolari. Nu am avut decât 50.000. Am mers cu ei la al, apoi am mers la Ministerul de Interne. El a coborât, a intrat în sediu, a stat 30 de minute și a ieșit. Mi-a zis că a rezolvat. Așa declară Yassin, că i-a dat banii lui Vasile Blaga. Mi-a spus că a rezolvat dosarul. Nu a mai venit nimeni, dar s-a reluat în 2008-2009. M-a sunat Traian Băsescu, era președinte și mi-a cerut să merg la el și să ajut. Se întâmplase răpirea. El mi-a zis să-i dau banii lui Yassin, care era în Irak, pentru eliberarea ziariștilor, 4 milioane de dolari. Lui Traian Băsescu nu i-a convenit că am spus, a zis că am stricat tot.
Am fost la Cotroceni și Băsescu mi-a zis: ”Te-a mâncat în fund să vorbești cu presa?!”
Lui Yassin nu i-am dat doar 2 milioane de euro. După ce am fost arestat, mi-a zis dacă vreau să ies din țară că trebuie să-i dau 1.500.000 de euro. Cred că 700.000 de euro au ajuns la judecător. După ce am ieșit, am mai dat bani.
Nastasiu a cerut niște contracte de armament făcute de Patriciu și alți oameni de afaceri.
Din România, nu am plecat nici cu berbecuții, nici cu avionul. După ce am fost operat, au zis să îmi mai facă un raport. Am plecat pe cale terestră, pe la Vama Veche. Bulgaria, Turcia și Siria.
Dorin Iacob m-a vizitat de două ori în Siria. O dată singur, apoi cu Buzăianu, cu avionul privat. Era cu referendumul din mai 2017. A vrut să vadă ce dovezi am și dacă am de gând să dau ceva în presă împotriva lui Traian Băsescu. Când m-a arestat, Adriana Săftoiu anunța la televizor că am fost arestat, dar eu eram liber. Abia după 15 minute m-au arestat. Am fost arestat pe baza relațiilor româno-siriene. Am stat 4 ani în închisoare în Siria.
Am fost răpit de două ori. A doua oare în iulie. Am fost ținut sub pământ 20 de zile.”, a declarat Omar Hayssam pentru Antena 3.
Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în 5 dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, 24 de ani și patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.
El a reușit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în țară în anul 2013.