Evenimentul Zilei > Social > Un OLTEAN norocos care căuta fier vechi a avut GHINION
Un OLTEAN norocos care căuta fier vechi a avut GHINION

Un OLTEAN norocos care căuta fier vechi a avut GHINION

Un gospodar care săpa în jurul gării din Valea Mare, județul Olt, a găsit joi seara trei proiectile explozive, datând din al Doilea Război Mondial, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.

Muniţia reprezenta un real pericol şi a fost ridicată de echipa pirotehnică a ISU Olt, în vederea distrugerii. Așa că gospodarul oltean nu s-a ales cu nimic, deși el căuta fier vechi. În zona respectivă a mai fost descoperită în alţi ani muniţie din timpul războaielor mondiale.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a executat joi seara o misiune pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată în urma celor două conflagraţii mondiale. Un cetăţean din comuna Valea Mare, sat Bârca, a anunţat că pe timpul unor săpături a găsit trei elemente de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, transportat şi depozitat în vederea distrugerii trei proiectile explozive, calibrul 50 de milimetri. Elementele de muniţie provin, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial, erau trase prin gura de foc şi neexplodate, reprezentând un real pericol", a precizat Băsăşteanu.