Evenimentul Zilei > Politica > Olguţa Vasilescu are soluţii pentru a nu se mai repeta greşeala de la Gerota şi Suceava
Olguţa Vasilescu are soluţii pentru a nu se mai repeta greşeala de la Gerota şi Suceava

Olguţa Vasilescu are soluţii pentru a nu se mai repeta greşeala de la Gerota şi Suceava

Olguţa Vasilescu nu este de acord cu ideea păguboasă de a aduce bolnavii infectaţi în spitale, pentru că ar contamina şi pe cei internaţi cu alte boli şi explică cazul din Craiova unde se solicită ca Maternitatea Filantropia să fie pusă la dispoziţia celor infectaţi cu noul coronavirus.

Olguţa Vasilescu: „Ideea celor de la DSP Dolj de a solicita Primariei Craiova sa fie pusa la dispozitia bolnavilor de Covid 19 Maternitatea Filantropia e paguboasa si nu va duce la nimic bun! Asta ar mai lipsi, sa contaminam si femeile gravide! Pentru bolnavii de Coronavirus sunt puse la dispozitie doua spitale, la Craiova: Spitalul Victor Babes si noul spital municipal, inaugurat in urma cu trei ani, adica 600 de paturi”, explică fostul ministru în postarea sa.

Ce ar face Olguţa Vasilescu dacă ar  fi primar în Craiova

„Va fi nevoie de mai multe paturi? Posibil! La cum arata situatia, da! Ce as face eu? As transforma Centrul Multifunctional sau corpurile acoperite de la stadion in spitale de campanie. Germania a scos bolnavii de Covid din spitale, fiindca riscul sa se imbolnaveasca si altii de Coronavirus, desi au fost internati pentru alte probleme, este foarte mare. Italia a facut invers: i-a inghesuit pe toti in spitale! Si se vede rezultatul! Coronavirus peste alte boli: moarte sigura!”, a explicat deputata PSD.

Uitati-va ce se intampla si la Gerota sau la Suceava

Şi continuă:Din cauza circuitelor din spitale, un singur bolnav de Covid 19 a contaminat si personalul medical si ceilalti pacienti. Ma suna foarte multi prieteni care vor sa faca donatii. Parerea mea este ca toti banii care vin din sponsorizari trebuie sa mearga, cu prioritate, in aparate de ventilatie si costume de protectie a medicilor. Sunt cele mai importante acum, iar daca vor sa ajute spre asta trebuie indreptata atentia celor care gestioneaza pandemia”.

Atacă Guvernul care, în opinia sa, nu a făcut nimic până acum

„Guvernul se lauda cu achizitia a 100 de aparate de ventilatie, pentru toata tara, cand se preconizeaza ca vor fi in jur de o mie de noi imbolnaviti pe zi. Adica e o picatura intr-un ocean. Guvernul nu a facut pana acum nimic ca sa protejeze personalul medical, sa testeze masiv populatia si sa achizitioneze ceea ce e mai important decat orice acum: aparatele de ventilatie”, critică  Vasilescu

Riscaţi să îi contaminaţi si pe cei care sunt deja bolnavi de inimă, rinichi, plămâni

Ca o concluzie: pregatiti Centrul Multifunctional si stadionul, duceti cat mai departe de restul spitalelor bolnavii de Covid fiindca riscati sa ii contaminati si pe cei care sunt deja bolnavi de inima, rinichi, plamani si care vor deveni victime sigure, folositi toti banii disponibili pentru aparate de ventilatie si costume de protectie. Restul sunt povesti! Hai, sa invatam, macar in ultimul ceas, ceva din experienta altor tari!”, a scris fostul ministru al Muncii pe social media.