Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă în toată regula! Olguța se împotrivește deciziilor și pornește războiul
Revoltă în toată regula! Olguța se împotrivește deciziilor și pornește războiul

Revoltă în toată regula! Olguța se împotrivește deciziilor și pornește războiul

Târgul de Crăciun din acest an este un adevărat motiv de ceartă în România. Oamenii își doresc să trăiască din nou experiența sărbătorilor, dar pandemia le strică planurile.

Primarul Craiovei îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis după ce şeful statului a criticat organizarea târgului de Crăciun. Lia Olguţa Vasilescu spune că târgul de la Crăciun de la Craiova respectă toate condiţiile şi că oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorilor.

Organizarea târgurilor de Crăciun devine istorie în multe oraşe din ţară.

Din cauza pandemiei de Coronavirus, târgurile de Crăciun au fost interzise în întreaga țară.

Dacă autoritățile din Buzău şi Piatra Neamţ au fost nevoite să renunțe la aceste târguri, primarul Craiovei se opune acestei măsuri.

„Respectăm absolut toate condiţiile legale, nu văd de ce ar trebui să renunţăm la aceste căsuţe, pentru că se respectă regulile respectate de comcercianţii care au chioşcuri în Craiova, care au alte tipuri de magazine, deci, suntem în legalitate 100%.

Cred că oamenii totuşi trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creştină”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că organizarea târgurilor de Crăciun în plină pandemie este „imposibilă şi inoportună”

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis în conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

„Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Decizia Olguței Vasilescu de a continua pregătirile pentru Târgul de Crăciun a fost luată în ciuda faptului că cele mai multe orașe din țară au decis anularea unui astfel de eveniment.

„Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu.

Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a mai scris Olguța Vasilescu, conform Antena3.