Oficialii ruşi, obligaţi de Putin să circule cu maşini autohtone sau chinezeşti

Oficialii ruşi, obligaţi de Putin să circule cu maşini autohtone sau chinezeşti Moscova / Sursa foto: dreamstime.com

Guvernul Rusiei a publicat o listă de maşini produse pe plan intern pe care oficialii de stat ar trebui să le cumpere. Toate mărci ruseşti sau chinezeşti.

Maşini ruseşti sau chinezeşti pentru oficialii ruşi. Guvernul Rusiei a publicat vineri o listă de maşini produse pe plan intern. Sunt maşinile pe care Vladimir Putin îi obligă pe oficialii de stat ar trebui să le cumpere. Toate mărci ruseşti sau chinezeşti, transmite Reuters. Producătorii de automobile chinezi au preluat cota de piaţă rămasă liberă. După ce producători precum Renault şi Nissan au plecat din Rusia în urma sancşiunilor impuse în legătură cu războiul din Ucraina.

Ministerul Industriei şi Comerţului din Rusia a declarat că lista de maşini este compusă din cele recomandate pentru utilizare prioritară de către angajaţii de stat şi municipali în scopuri oficiale.

Lista a fost întocmită în urma unei instrucţiuni a preşedintelui Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Până în prezent, companiile autohtone au produs deja o gamă largă de modele cu diverse caracteristici tehnice şi echipamente. Şase mărci şi peste 20 de modele. Acestea sunt capabile să răspundă nevoilor diferitelor niveluri de funcţionare”, a spus ministerul.

Toţi producătorii de automobile s-au angajat să aprofundeze localizarea producţiei. Pe baza unor acorduri speciale de investiţii cu guvernul, a adăugat acesta.

exerciții de apărare

exerciții de apărare

Maşini ruseşti recomandate de Putin

Maşinile ruseşti enumerate sunt cinci modele Lada, produse de cel mai mare producător auto din Rusia, Avtovaz, precum şi mărcile UAZ, Aurus şi Moskvich şi maşini electrice Evolute.

Moskvich, o maşină reînviată din epoca sovietică, este emblematică pentru influenţa tot mai mare a Chinei asupra industriei auto din Rusia.

Surse au declarat pentru Reuters că modelul Moskvich 3 este un JAC Sehol X4. Acesta este asamblat la Moscova. La el sunt folosite kituri achiziţionate de la un partener chinez.

Au fost incluse pe listă şi cinci modele ale producătorului auto chinez Haval. Acesta, din 2019, produce maşini la fabrica sa din regiunea Tula. Uzina se află la 200 de kilometri de Moscova. Haval nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.