Evenimentul Zilei > Sport > Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost denunţaţi la DNA
Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost denunţaţi la DNA

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost denunţaţi la DNA

După ce echipa de gimnastică feminină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt tot mai criticaţi de lumea sportului care este tot mai uimită de acest eşec. În plus, mama unei gimnaste a depus şi plângere pentru abuz în serviciu împotriva celor doi.

Această frază a făcut inconjurul lumii: "Pentru prima oară în istorie, țara care a dat-o lumii pe Nadia Comâneci nu va trimite echipa de gimnastică la Jocurile Olimpice".

O altă declaraţie usturătoare a venit din partea  lui Rick McCharles – arbitru și antrenor canadian, a urmărit concursul de calificare la fața locului și a scris, pentru site-ul Gymnastics Coaching: “Nu sunt sigur că vom mai vedea România vreodată între primele patru din lume. Țara e săracă, populația e ăn scădere și românii nu au facilitățile de elită pentru antrenamente pe care le au concurenții lor. Poate vor avea vedete, individual, dar națiuni precum Canada, Marea Britanie sau Franța vor fi deasupra, pentru mult timp de acum înainte.”

Pentru că nimeni nu se împacă cu acestă idee, inclusiv mama Asianei Peng -una dintre gimnastele excluse de la lotul naţional,  Silvana Peng a decis să  facă un denunţ la DNA împotriva celor doi antrenori Octavian Bellu şi Mariana Bitang  acuzându-i pe aceştia ca au făcut abuz în serviciu.

Ea a mers şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării unde a reclamat faptul că fiica sa a fost victima discriminării rasiale şi din acest motiv a fost exclusă din lot.