Evenimentul Zilei > Social > Ochelari care te fac să TE SIMȚI DROGAT, pentru elevi
Ochelari care te fac să TE SIMȚI DROGAT, pentru elevi

Ochelari care te fac să TE SIMȚI DROGAT, pentru elevi

Strategie antidrog atipică la Timișoara: tinerii au șansa să testeze cum îșli pierd mințile când see droghează, pentru a nu face, în realitate, niciodată asta. Ei vor putea simți senzațiile date de consumul de narcotice prin intermediul unor ochelari speciali.

Clubul Rotary Cetate Timişoara a iniţiat proiectul „Stop Joc. Stop Drog”, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog. Acesta și-a propus conştientizarea elevilor din şcolile timişene asupra efectelor consumului de droguri.  Astfel copiii vor putea vedea, efectiv, cu ajutorul unor ochelari speciali, exact efectul consumului de stupefiante. Odată ce își vor punre ochelarii li se va induce aceeași stare pe care o are o persoană care consumă substanţe interzise.

Reprezentanții Rotary Cetate Timişoara au achiziţionat mai multe perechi de asemenea ochelari speciali şi, împreună cu cei de la Agenţia Naţională Antidrog vor merge prin şcolile din judeţ, urmând să discute cu elevii, oferindu-le şi posibilitatea de a testa efectele negative ale drogurilor, chiar prin intermediul ochelarilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.