Tânăra şi bărbatul care urmează să o despăgubească s-au cunoscut în urmă cu patru ani. Fata renunţase la facultate şi se mutase în Anglia, unde era escortă de lux. Bărbatul a convins-o însă să meargă în Germania, sub pretextul că acolo prostituţia este reglementată, dar când a ajuns la destinaţie a început să o exploateze şi să îi ia toţi banii pe care îi câştiga, potrivit ziarulromanesc.de.

Reclamat la poliţie în 2017, individul a fost reţinut, iar acum Curtea de Apel din Galaţi l-a condamnat pentru proxentism. Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost obligat să îi restituţie femeii aproape 80.000 de euro. Potrivit președintelui Curții de Apel Galați, Răzvan Mihăilă, “inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni, pedeapsă cu suspendarea sub supraveghere. A fost obligat să se prezinte la un program de reintegrare socială şi la prestarea a 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, neremunerată.”

În acest moment inculpatul este liber, dar instanţa a dispus sechestrul pe o maşină de lux şi pe o casa aflată pe un teren de 900 de metri pătraţi, în Galaţi, pentru a se asigura că va fi plătit prejudiciul evaluat la aproape 80.000 de euro.

Bărbatul nu a vrut să comenteze hotărârea, însă avocatul lui susţine că suma va ajunge la tânără, aşa cum a decis instanţa. “A dispus despăgubirea persoanei vătămate, să-i zicem, proporţional cu partea din câştiguri pe care se consideră că ea i-ar fi dat-o inculpatului şi acesta din urmă ar fi beneficiat de câştigurile respective”, a spus avocatul Gelu Potrivitu.

Victima nu a fost prezenta în sala de judecată când s-a anunţat sentinţa şi nu a fost reprezentată de un avocat.