Editura Evenimentul si Capital

Obiceiuri noi de Paşte: cu Mercedesul la sfinţit VIDEO

14-04/lolllllllllllllll-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 655 Vizualizari

În săptămâna Patimilor, credincioşii merg în număr mare la biserică. Lăcaşurile sfinte sunt aglomerate în special joi şi vineri, când enoriaşii apelează la preoţi pentru a le sfinţii bunurile. Acesta este şi cazul unui timişorean, care a ţinut morţiş să-i fie sfinţit autoturismul marca Mercedes.

Vineri dimineaţa, Mânăstirea Şag din judeţul Timiş a fost asaltată de credincioşi din toate zonele ţării. Printre cei care s-au rugat pentru binele casei sunt şi timişorenii, care nu s-au mulţumit doar cu sfintele rugăciuni pentru sănătate.

Un bărbat a venit la mânăstire şi i-a cerut preotului să-i sfinţească maşina, pentru a o feri de accidente.

Patriarhia Română a introdus în mod oficial, în noul Molitfelnic, editat anul trecut, slujba de sfeştanie a unui vehicul.

Ritualul de binecuvântare a maşinii durează aproximativ 10 minute, timp în care preotul se roagă pentru maşină şi pentru sănătatea şi siguranţa şoferului şi a pasagerilor: "Binecuvântează maşina robilor tăi, ocrotindu-i în drumurile lor de toate primejdiile, dându-le înger păzitor, însoţindu-i cu dumnezeiasca ta binecuvântare şi întorcându-i totdeauna cu pace la casa lor. Se binecuvântează maşina aceasta prin stropirea cu această apă sfinţită, în numele Tatălului şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea în vecii vecilor. Amin! Sănătate să vă dea bunul Dumnezeu, la mulţi ani, toate cele bune şi numai drumuri frumoase şi fără evenimente să aveţi!", rosteşte preotul în faţa autovehiculului, a conducătorului auto şi al pasagerilor, sfinţind motorul, volanul, scaunele şi exteriorul automobilului şi pe proprietarii acestuia”.

Surpriza la LOTO, de Florii! Ce numere au putut sa iasa! Cine ar fi crezut!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI