Evenimentul Zilei > International > Obama, lovit sub centură
Obama, lovit sub centură

Obama, lovit sub centură

Confruntarea dintre candidaţii democraţi pentru preşedinţia SUA a luat o nouă turnură, după apariţia pe Internet a unei fotografii în care senatorul Barack Obama apare într-un costum tradiţional african.

Echipa de campanie electorală a senatorului de Illinois a acuzat staff-ul lui Hillary Clinton de publicarea cu scop tendenţios a unei fotografii în care Obama poartă un costum african având pe ca un turban alb.

Fotografia a fost realizată în 2006, când Barack Obama a vizitat Kenya, ţara natală a tatălui său, relatează ediţia online a publicaţiei The Guardian.

Oamenii lui Barack Obama susţin că nu există nimic incriminator în fotografie, deoarece, în calitate de invitat, senatorul a fost nevoit să poarte costumul tradiţional al ţării vizitate.

În replică, staff-ul de campanie al fostei prime doamne a Americii a anunţat că o asemenea fotografie nu este decisivă în lupta electorală, deoarece oricine vizitează o ţară este uneori obligat, de protocol, să poarte costumaţia tradiţională a regiunii vizitate.

Un nou meci diseară

Cei doi candidaţi, aflaţi în cursa democraţilor pentru preşedenţia SUA, se vor întâlni din nou în cadrul unei dezbateri televizate în această seară.

Confruntarea are loc înaintea alegerilor primare din statele Texas, Ohio, Vermont şi Rhode Island, programate pentru data de 4 martie.