Obama și Putin vor avea o întâlnire bilaterală luni după-amiază în timpul sesiunii de trei zile a Adunării Generale a ONU la New York.

"Există o mulțime de lucruri de discutat, iar acum este timpul și pentru Rusia să clarifice și să explice exact modul în care propune să contribuie constructiv la ceea ce este deja o coaliție multinațională", a declarat Celeste Wallander, senior director și asistent special al președintelui SUA pentru Rusia și Asia Centrală în cadrul echipei de securitate națională.

Ea a adăugat că argumentul Rusiei, potrivit căreia prezența ei militară recent consolidată în regiune va contracara Statul Islamic, "nu prea ține".

Obama îi va cere de asemenea insistent lui Putin să respecte angajamentele luate de Rusia în februarie pentru a-și retrage prezența militară din Ucraina până la sfârșitul anului, a adăugat Wallander, citată de Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni luni la New York cu omologul său american Barack Obama, cu ocazia participării sale la Adunarea Generală a ONU, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.