Oamenii lui Ilan Șor au făcut circ în Parlamentul Republicii Moldova. Sancțiune primită de deputați

Oamenii lui Ilan Șor au făcut circ în Parlamentul Republicii Moldova. Sancțiune primită de deputați Parlamentul Republicii Moldova. Sursa foto: multimedia.parlament.md

În Republica Moldova, mai multe personaje politice, apropiate de rusofilul fugar, Ilan Șor, au probleme. Este vorba despre șapte deputați ai Parlamentului de la Chișinău, care au fost sancționați pentru că au blocat tribuna Legislativului. Ceea ce a creat un haos general și a dus la imposibilitatea desfășurării ședinței ce era programată, azi, 13 iunie.

Circul a fost orchestrat de deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Reghina Apostolova, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovshi. Conform sancțiunii primite, politicienii respectivi ar putea participa la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului.

Disputele dintre deputații oamenii condamnatului Ilan Șor și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au început după ce spicherul a deconectat de mai multe ori microfonul deputatului Denis Ulanov. Cel care a fost nemulțumit și a criticat un proiect de lege ce viza sporirea atribuțiilor Băncii Naționale. Iar asta timp ce deputații făceau propuneri pentru ordinea de zi. Ulanov i-a replicat celui care ținea discursul că acesta „nu-i dă de ales decât să se apropie de el și să vorbească de la microfonul lui”.

Deputații lui Ilan Șor au destabilizat ședința

A fost declanșată dezordinea, în condițiile în care cei șapte deputați au blocat tribuna Parlamentului, scandând „Rușine” și „Jos Maia Sandu”. Ședința a continuat timp de câteva ore în care deputații erau nevoiți să-și prezinte proiectele de pe loc și să vorbească mai tare în microfoane, din cauza zgomotului făcut de parlamentarii protestatari.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ilan Șor

Sursa foto: moldova-suverana.md

Într-un final, Grosu a propus sancționarea celor șapte deputați, inițiativă susținută de 57 de deputați din fracțiunea PAS. Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor nu era prezentă în sală la momentul votării.

Ulterior, după acest incident ședința de miercuri a fost amânată. Sancționarea indisciplinaților s-a bazat pe legea care are în vedere statutul, conduita și etica deputatului, adoptate anul trecut.

Aceasta prevede, printre altele, sancțiuni pentru încălcarea ordinii ședințelor, după cum notează moldova.europalibera.org.