Raportul analizează o multitudine de date privind valoarea energetică a alimentației, subnutriția și indicatori de nutriție, precum oprirea în creştere şi slăbirea, anemia, excesul de greutate şi obezitatea precum şi schimbarea dietelor şi impactul lor asupra diferitelor grupuri de populaţie.

Datele arată că aproximativ 2,1% din popoulația totală a regiunii a fost expusă la nesiguranţă alimentară severă în 2015-2017, potrivit Agerpres.ro

„În timp ce prevalenţa nesiguranţei alimentare severe în Europa şi Asia Centrală, de aproximativ 2%, este mult mai mică decât media mondială de 9,2%, este totuşi un motiv de îngrijorare mai ales în acele ţări unde persistă foametea şi malnutriţia", a declarat Ariella Glinni, specialist principal în politici publice la FAO și inițiatorul raportului. 

„Vrem să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă şi că există acces la hrană nutritivă pentru toţi. Pentru a realiza acest lucru, trebuie, de asemenea, să înţelegem mai bine situaţia diferitor grupuri de populaţie, să abordăm chestiunile esenţiale precum sărăcia, inegalităţile economice şi sociale, conflictele şi alţi factori", a mai precizat expertul.