Prognoza meteo, 21 noiembrie. Schimbări spectaculoase ale vremii în toată țara

Prognoza meteo, 21 noiembrie. Schimbări spectaculoase ale vremii în  toată țara Sursă: pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 20 noiembrie 2021. Meteorologii anunţă o vreme frumoasă aproape în toată ţara.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor crește cu câteva grade în mai multe zone din țară sâmbătă, 20 noiembrie 2021. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord şi centru, unde doar pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului şi în nord-estul şi sud-vestul ţării.

Prognoză meteo 20 noiembrie 2021

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 15 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri, se va semnala ceaţă. Valorile termice vor fi în creştere, astfel că vremea va fi caldă, chiar cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii noiembrie în regiunile sudice şi estice.

Valorile termice diurne, în creștere faţă de intervalul anterior se vor situa sâmbătă peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări persistente, iar pe suprafeţe mici, trecător va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, la munte, local în est, şi pe suprafeţe restrânse în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade. Dimineața şi noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală, valorile termice vor creşte, astfel că vremea va deveni cu mult mai caldã decât în mod obişnuit la această dată. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare noaptea.

În Brașov vremea va fi mai rece decât în alte zone, cu temperaturi cuprinse între 0 și 7 grade și se vor înregistra precipitații. La Timișoara maxima va fi de 11 grade Celsius, cu 2 grade mai multe decât vineri, iar cerul va fi înnorat. În Arad maxima va fi de 10 grade Celsius, iar minima de 3 grade. Și aici va fi înnorat, dar nu se vor înregistra precipitații.

De asemenea şi în Craiova va fi cald sâmbătă, maxima fiind de 16 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, iar cerul va fi parțial înnorat.În Constanța cerul va fi parțial înnorat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 13 grade Celsius. Vântul va sufla slab.

La Iaşi, vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar minima va fi de 3 grade. Vântul va sufla puternic, cu viteze de peste 30 de km/h.