Decizie greu de explicat. Cel mai vaccinat loc de pe pământ anulează Crăciunul

Decizie greu de explicat. Cel mai vaccinat loc de pe pământ anulează Crăciunul

Pe fondul unei creșteri a cazurilor de Covid-19, Gibraltar a anulat evenimentele oficiale de Crăciun și a descurajat „puternic” oamenii să găzduiască întruniri private timp de patru săptămâni. Întreaga populație eligibilă din Gibraltar este vaccinată.

Guvernul din Gibraltar a anunțat recent că „petrecerile oficiale de Crăciun, recepțiile oficiale și adunările similare” au fost anulate și a sfătuit publicul să evite evenimentele și petrecerile sociale în următoarele patru săptămâni.

Spațiile exterioare sunt recomandate față de cele interioare, atingerea și îmbrățișarea sunt descurajate, iar purtarea măștii este recomandată.

Deşi populația este vaccinată 100%, crește numărul de infectări Covid

„Creșterea drastică a numărului de persoane testate pozitiv pentru Covid-19 în ultimele zile este o reamintire clară a faptului că virusul este încă foarte răspândit în comunitatea noastră și că este responsabilitatea noastră a tuturor să luăm toate măsurile de precauție rezonabile pentru a ne proteja și cei dragi ai noștri”, a spus ministrul Sănătății Samantha Sacramento.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gibraltar, un teritoriu mic de peste mări care împarte o graniță terestră cu Spania, a înregistrat o medie de 56 de cazuri de Covid-19 pe zi în ultimele șapte zile, în creștere de la mai puțin de 10 pe zi în septembrie.

Creșterea cazurilor, descrise de guvern ca fiind „exponențială”, vine în ciuda faptului că Gibraltar are cea mai mare rată de vaccinare din lume

Peste 118% din populația Gibraltarului este complet vaccinată împotriva Covid-19, această cifră depășind 100% din cauza dozelor administrate spaniolilor care trec granița pentru a lucra sau a vizita în fiecare zi teritoriul.  Întreaga populație adultă din Gibraltar a fost complet vaccinată din martie, iar măștile sunt încă obligatorii în magazine și în transportul public.

În prezent, Gibraltar distribuie doze de rapel persoanelor de peste 40 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății și altor „grupuri vulnerabile” și administrează vaccinuri copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 12 ani.

În mod similar, țările bine vaccinate au raportat recent creșteri ale infecțiilor cu Covid-19

În Singapore, unde 94% din populația eligibilă a fost inoculată, cazurile și decesele au crescut la maxime record la sfârșitul lunii octombrie și de atunci s-au diminuat ușor.

În Irlanda, unde aproximativ 92% din populația adultă este complet vaccinată, cazurile de Covid-19 și decesele cauzate de virus s-au dublat aproximativ din august, informează RT.