Conform informaţiilor obţinute de PSnews.ro, Guvernul urmează să anunţe mâine suplimentarea secţiilor de votare din afară ţării, acolo unde au existat probleme în primul tur de scrutin. Ştirea este în curs de actualizare, redactorii EVZ încearcă să obţină o confirmare oficială a acestei informaţii.

Guvernul a dublat deja numărul de ştampile, numărul de cabine şi personalul aferent secţiilor de votare din Diaspora. De asemenea, românii pot descarcă acum de pe internet şi pot completă încă de acasă declaraţiile pe proprie răspundere, care atestă că nu au votat în mai multe locuri.

Într-un comunicat emis duminică seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane pentru desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin.

'Ministerul Afacerilor Externe informează că, în baza articolului 2 al deciziei Biroului Electoral Central/ BEC nr. 125D din 04.11.2014 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare al celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din 2014 la secţiile de votare din străinătate, a transmis, în termenul prevăzut de decizia menţionată, Biroului Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate/ BE48SVS lista cu propuneri de personal, pentru completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate', se arată în comunicat.

Potrivit Ministerului, pe lângă cele 800 de persoane puse la dispoziţie din cadrul centralei MAE şi al misiunilor diplomatice şi consulare, Biroul Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate urmează să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar.

'În acest sens, MAE a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane, atât din cadrul centralei MAE, cât şi al misiunilor diplomatice şi consulare, urmând ca BE48SVS să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar, acolo unde va fi cazul, cu prioritate prin implicarea personalului MAE din serviciul exterior', se mai arată în comunicatul citat.