Evenimentul Zilei > Justitie > O tânără de 21 de ani, judecată în arest după ce și-a înjunghiat un prieten
O tânără de 21 de ani, judecată în arest după ce și-a înjunghiat un prieten

O tânără de 21 de ani, judecată în arest după ce și-a înjunghiat un prieten

O femeie în vârstă de 21 de ani, din municipiul Suceava, a fost trimisă în judecată, pentru infracţiunea de tentativă de omor, fata fiind acuzată că şi-a înjunghiat un amic cu un cuţit în zona inimii. Maria Arabela Lupu a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Fapta s-a petrecut pe 31 mai a.c., într-un bloc de garsoniere din Suceava. Tânărul înjunghiat era un prieten de-al tinerei.

Potrivit anchetatorilor, tânăra s-a întâlnit în ziua de 31 mai, în jurul orei 16.00, cu un prieten, Ciprian G., în vârstă de 28 de ani, într-un bar din cartierul Burdujeni, unde cei doi au consumat cantităţi importante de alcool. Aceştia au mers apoi în locuinţa tânărului, unde au continuat să bea, după care, aproape de miezul nopţii, s-au deplasat la o altă cunoştinţă, în blocul de garsoniere 48A, cunoscut ca „Blocul groazei” de pe Mărăşeşti. Aici, rezultă din anchetă, fata s-a luat la ceartă cu un alt bărbat, un anume Victor C., care a insultat-o şi a lovit-o pe inculpată, după care, la cererea proprietarei garsonierei, agresorul a părăsit locuinţa.  De aici încolo lucrurile au luat o turnură cu totul neaşteptată şi ilogică. Tânăra a pus mâna pe un cuţit şi a început să strige că dacă respectivul nu ar fi plecat, l-ar fi omorât cu mâna ei. Amicul fetei, cel care o însoţise din Burdujeni, a încercat să o calmeze şi i-a cerut să lase cuţitul jos.

L-a tăiat fără explicații

„Sub imperiul nervozităţii de moment, inculpata i-a solicitat victimei pe un ton imperios să o lase în pace pentru că în caz contrar îl va tăia pe el. Imediat după această afirmaţie, cu toate că victima nu a făcut nici un gest violent sau ameninţător la adresa ei, inculpata a lovit cu respectivul cuţit pe persoana vătămată în zona hemitoracelui stâng, la mică distanţă de inimă”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, citat de Monitorul de Suceava.

Tânărul înjunghiat a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, fiind operat de urgenţă şi suferind leziuni care au necesitat peste 20 de zile de îngrijiri medicale. Cel mai important, având în vedere zona în care a fost înjunghiat tânărul, în imediata apropiere a inimii, fapta a fost încadrată la infracţiunea de tentativă de omor.