Evenimentul Zilei > Actualitate > O tânără cu COVID 19 a născut gemene perfect sănătoase
O tânără cu COVID 19 a născut gemene perfect sănătoase

O tânără cu COVID 19 a născut gemene perfect sănătoase

O femeie cu COVID-19 a născut două fetițe perfect sănătoase. Medicii sunt optimiști în ceea ce privește evoluția pacientei.

O tânără în vârstă de 23 de ani din oraşul Baraolt, diagnosticată cu COVID-19, a născut două fetițe gemene la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, femeia a fost adusă săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe, după ce a fost confirmată pozitiv. Conform protocoalelor valabile în această perioadă, a născut prin cezariană. Fetițele gemene pe care le-a adus pe lume sunt perfect sănătoase.

Și ultimele două teste consecutive făcute mamei au ieşit negative. Astfel, dacă nu vor apărea complicaţii, atunci la începutul săptămânii viitoare, mama și fetițele ei vor fi externate din spital. Se pare că acesta este primul caz din ţară în care o femeie diagnosticată COVID-19 a născut gemeni.

În acest moment în spitalul din Sfântul Gheorghe sunt internaţi şase pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirus, precum şi 46 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, printre care 8 din judeţul Braşov, transferaţi la Sfântu Gheorghe pentru intervenţii ortopedice sau chirugicale. Un singur pacient este în stare critică, fiind intubat la terapie intensivă.

Sursa: Agerpres.ro